Bakan Eroğlu: Bol bol su var
Ajanslar

VEYSEL

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediyesi meclis salonunda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı.

"SUYU EN İYİ ŞEKİLDE YÖNETİYORUZ"

Barajların doluluk oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Veysel Eroğlu, doluluk oranlarının yeterli seviyede olduğunu vurguladı. Doluluk oranındaki açığın mayıs ayında yağacak yağmurlarla kapanmasının beklendiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, "Şu an barajlarımız yüzde 60- 69 arasında dolu. Hiçbir problem yok. Kaldı ki yağışlar da mayıs ayındaki açığı kapatacak. Örneğin bugün Afyonkarahisar ve bazı bölgelerde yağış var. Önümüzdeki salı (10 Mayıs) günü tekrar yağış gelecek. Muhtemelen cumartesiden (14 Mayıs) itibaren gelecek haftaya sarkan yağışlar gelebilir. Dolayısıyla herhangi bir sıkıntı yok. Vatandaşlarımız hiç merak etmesin. Her zaman A- B planlarımız var biliyorsunuz. Onu devreye sokarız. Suyu en iyi şekilde yönetiyoruz" diye konuştu.

"BOL BOL SU VAR, KULLANSINLAR"

Bir gazetecinin İstanbul’da geçen yıl yaşanan su sıkıntısının bu yıl da yaşanıp, yaşanmayacağı sorusunu gülerek dinleyen Bakan Eroğlu, su yetersizliği olursa bıyıklarını keseceği ile ilgili iddiasını hatırlatarak, esprili bir cevap verdi. "Bıyıklarım yerinde görmüyor musunuz Allah aşkına?" diyen Bakan Eroğlu, İstanbul’a su sağlayan barajlardaki su oranının yüzde 85 olduğunu açıkladı. İstanbul’un 2070 yılına kadar susuzluk yaşamayacağını kaydeden Bakan Eroğlu, "Barajlarımız yüzde 85 dolu. Hiç merak etmesinler. Bol bol su var, kullansınlar" dedi.