Bakan Eroğlu: İstanbul'u susuz bırakmayacağız

Bakan Eroğlu: İstanbul'u susuz bırakmayacağız

Bakan Eroğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Su Forum Toplantısı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Melen, Istranca Dereleri, Yeşilçay'dan İstanbul'a su sağlandığını ve barajlardaki su miktarının kontrol edildiğini belirten Eroğlu, "Geçen ay Sayın Topbaş ile birlikte bir toplantı yaptık. Alınacak tedbirleri ortaya koymuştuk, Haziran ayı içinde de bir toplantı daha yapacağız. Sadece İstanbul'u değil, bütün diğer şehirleri susuz bırakmamak için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Yatırımları zaten yapmıştık. Yağmurlar da önümüzden Cuma gününden itibaren de geliyor. Su sıkıntısı çektirmemek için azami gayreti sarf ediyoruz." şeklinde konuştu.

İstanbul'da su sarfiyatının arttığını ve tasarruflu su kullanımının çok önemli olduğunu belirten Eroğlu," Vatandaşın tasarruf etmesinde fayda var. Yaklaşık 2 milyar insan sağlıklı suya erişemiyor. Hükümetimiz sayesinde Türkiye'de susuzluk diye bir problem kalmadı. Su zengini değiliz. Yarı kurak iklim bölgesindeyiz bunu herkesin bilmesi lazım. Suyu tasarruflu kullanmaları gerekiyor. Zaten bizim kültürümüzde de bu var." ifadelerini kullandı. İstanbul barajları alarm veriyor!

"VİLLALARDA KULLANILAN HAVUZ SUYUNU VİCDANLARA BIRAKIYORUM"

"İstanbul'da su sarfiyatı çok arttı. 2 milyan 650 bin, neredeyse 3 milyon metreküpe yaklaşıyor. Vatandaşlarımızla birlikte bu sene ciddi bir kuraklık var. Yüzde 30'a yakın yağışlarda azalma var." diyen Eroğlu, villalarda kullanılan havuz suyuna ilişkin bir önlem düşünülüp düşünülmediği sorusunu da cevapladı. Konunun İSKİ bünyesinde takip edilmesi gerektiğini belirten Eroğlu, "Bunu vatandaşlar düşünecektir. Şu anda ne kadar tedbir alsak da şikayet olursa üzerine gidilebilir. En iyi kontrol insanın vicdanıdır. Bunu vicdanlarına bırakıyoruz." şeklinde konuştu.