Bakan Eroğlu: Ne istiyorsunuz İstanbul'a suyu keselim mi

Bakan Eroğlu: Ne istiyorsunuz İstanbul'a suyu keselim mi

Melen Barajı'nın temel atma töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, İstanbul'da su sıkıntısı yaşanmayacağına işaret etti. Burada bir gazetecinin "2016'ya kadarki kuraklık endişesi ne olacak? Melen bunun için yeterli mi?" şeklindeki sorusuna Bakan Eroğlu, "Şuan Melen'den gürül gürül su basıyoruz. Şuan da Melen'den su getiren dev isale hattı var. Şimdi başkanımız da ikinci isale hattı yapıyor. Onu da tamamlayınca neticede İstanbul'a yeteri kadar su basılacaktır” yanıtını verdi.

"ALİBEYKÖY BARAJI AKTARMA BARAJIMIZDI"

Soru soran gazeteciye "Sizin bilmediğiniz şeyler var, kusura bakmayın" diyen Bakan Eroğlu, “Bizim orada Hasanlar Barajımız var. Oradan gerektiğinde suyu veriyoruz. Bazı arkadaşlar bilmiyorlar, bakıyorlar Alibeyköy'e bakıyor oradan bir resim çekiyorlar kurumuş diye… Alibeyköy barajı bizim aktarma barajımızdı. Terkos'taki suyu Alibeyköy barajına aktardık. Oradan Kağıthane arıtma tesisine basardık” diye konuştu.

"SUYU KESELİM DE ‘ESKİ İSTANBUL BUYDU' DİYE HATIRLATALIM"

‘Bunları çoğu bilmediği için ezbere konuşuyor' diyen Bakan Eroğlu, “Bazı kişiler de mikrofon uzatılınca hemen ahkâm kesiyor. Ben bunları dinleyince gülüyorum. Ne istiyorsunuz yani İstanbul'a suyu keselim mi? Ama eski İstanbul'u istiyorsunuz, başkana bir teklifim var. Ya başkan bir günlük suyu keselim de ‘Eski İstanbul buydu' diye hatırlatalım” şeklinde konuştu.