Bakan Eroğlu: Yağmur duası yağmur bombasından maliyetsiz

Bakan Eroğlu: Yağmur duası yağmur bombasından maliyetsiz

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, son günlerin önemli başlıkları arasında yer alan kuraklıkla ilgili açıklamalarda bulundu. Eroğlu, TBMM'deki sohbetinde, sorunun daha çok Orta Anadolu bölgesi için geçerli olduğunu dile getirdi.

'YAĞMUR DUASI YAĞMUR BOMBASINDAN MALİYETSİZ'

Bakan Eroğlu , kış aylarının yağışsız geçmesi nedeniyle, yaz aylarında kuraklık yaşanacağı iddiaları üzerine B planlarının olduğunu söyledi. Yağmur bombasının bir seçenek olmadığını ve sonuç vermediğini dile getiren Eroğlu, “Yağmur duası, yağmur bombasından maliyetsiz” esprisini yaptı.

'YAĞMUR BOMBASI DÜŞÜNMÜYORUZ, ANLAMLI GETİRİSİ YOK'

Bakan Eroğlu, TBMM'de yaptığı açıklamasında, “Su sorunu yaşanmaması için önem alıyoruz, bu konuda acil eylem planlarımız var. Bölgelerdeki arkadaşlarımızla düzenli toplantı yapıyoruz. Sorun daha çok Orta Anadolu'da görülüyor. Bizim B planımız var. Yeraltı sularıyla ilgili planlama yapıyoruz. Önümüzdeki döneme ilişkin meteorolojik verileri de olumlu. Bahar yağmurları beklediğimiz gibi gelecek. Sorunu yaza gelmeden çözeceğimize inanıyoruz. Yağmur bombası düşünmüyoruz, çünkü anlamlı bir getirisi yok. İstanbul'da Nurettin Sözen döneminde denenen ve başarısız olan yağmur bombasının faturasını biz ödedik. Bu bir seçenek değil. Yağmur duasına da çıkarız, hiç olmazsa onun maliyeti yok. Su ile ilgili karar verecek kurulda bakanlığımızın da olması gerekiyor. Yeni torba tasarıda bu düzeltilecek. Arkadaşlarla da görüştüm, suyla ilgili bir karar verilirken, bizim olmamız gerekir. Tüm teknik alt yapı zaten bizde var" ifadelerini kullandı.