Bakan Eroğlu'ndan bal ormanı müjdesi

Bakan Eroğlu'ndan bal ormanı müjdesi

Bakan Eroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile birlikte Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaret etti. Ziyaret sonrası Bakan Çelik ve Eroğlu basın toplantısı düzenledi. Bakan Çelik, toplantıda Bakan Eroğlu'nun Adana'ya çok önemli hizmetler yaptığını söyledi. Bakan Eroğlu ise Adana'da 261 buçuk milyon yatırım müjdesiyle birlikte geldiğini belirterek, "Geçen yıl 11 Mayıs'ta gelerek Adanalılara 29 müjde vermiştik. Bu müjdeler tek tek yapılırken şimdi 261 buçum milyon liralık 28 müjdeyle birlikte geldik. Adana'da insanı araziye koysanız ürün verecek bir arazi tipi var. Bizde bu nedenle Adana'ya yatırımlarımızı artırıyoruz. Göl-su kapsamında inşaatı devam eden 12 proje ile 38 bin 90 dekar alan arazi suya kavuşacak" dedi.

ORMAN KÖYLÜSÜNE MÜJDE

Bakan Eroğlu, orman köylüsüne de müjde vererek şöyle devam etti: "Orman teşkilatımızla şöyle bir karar aldık. Artık orman köylüsü Orman teşkilatının hasmı değil hısmıdır anlayışıyla çok güzel hizmetlere imza atıyoruz. Şöyle ki orman vasfını yitirmiş bozuk orman köyüne yakın alanları orman köylüsüne tahsis ediyoruz. Oradaki vatandaşlara, hane başına kaç dekar düşüyorsa bunları, parselliyoruz. Bunları orada hangi tür fidan yetişecekse, ceviz, badem, defne, keçiboynuzuna kadar hangisini köylü istiyorsa hangisi karlıysa oraya dikiyoruz, 3 yıl bakımı bakanlığa ait, vatandaşlara kura çekiyoruz falanca parsel sana aittir bütün geliri vatandaşa ait olmak üzere sertifika veriyoruz. Bunu her yerde yapmaya başladık. Bizim anlayışımızda insanı yaşat ki devlet yaşasın mantığı var. Tam bir destek veriyoruz orman köylüsüne".

''BAL ÜRETİMİ SIRALAMASINDA 2. SIRADAYIZ''

Bakan Eroğlu, arıcılara da müjde verdiklerini belirterek, "Ormanlar için tamamen organik bal üretmek için bal ormanları kuruyoruz. Bu çok önemli çünkü, burada arkadaşlar bilir. Eskiden arıcılar ormana sokulmuyordu. 2007 yılında bana arıcılar geldi. Dediler ki, "ormanlara biz sokulmuyoruz" nasıl sokulmuyorsunuz deyince. Meğer ormanlara hayvanlar giremez diye bir kanun varmış. Ve neticede arı da hayvan bu nedenle ormanlara arıları sokmuyorlarmış ben güldüm. Arılar orman için faydalı. Bu nedenle 16 sayfalık genel bir yazı ile bal ormanları kurulması talimatın verdik. Bu Türkiye için çok faydalı oldu. 5.,6. sırada olan dünyadaki bal üretimi sıralamasında Türkiye 2. sıraya yükseldi. Bu ekonomik olarak bir kazanç oldu" diye konuştu. Daha sonra Bakan Eroğlu, Bakan Çelik ile birlikte İmamoğlu ilçesinde açılışa katılmak üzere valilikten ayrıldı.