Bakan Eroğlu’ndan Berkin Elvan açıklaması

Bakan Eroğlu’ndan Berkin Elvan açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Bakan Eroğlu, Manisa Valiliği Brifing Salonu'nda Manisa için hazırlanan 39 projeyi tanıtmasının ardından Berkin Elvan olaylarını yorumladı.

''BÖL, PARÇALA, YÖNET POLİTİKASI''

Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: “Bir yavrumuzun vefatından dolayı herkes üzüntü duyar. Bana ilk sorulduğu zaman üzüntü duyduğumu söylemiştim. Berkin Elvan'nın hayatını kaybetmesinden 77 milyon üzüntü duyar. Bu üzüntüyü dikkate alarak başka üzüntülerin oluşmasına meydan vermek son derece yanlıştır. Neticede milletimizi böl parçala yönet politikasıyla parçalamak için gayret ediyorlar.''

BİZ TEK VÜCUT HALİNE GELMİŞİZ

'Biz tek bir vücut haline gelmişiz. Aile gibiyiz. Milletimizin bütün fertlerine özellikle sağduyulu olmalarını rica ediyorum. Acımızı gönlümüze gömelim bir daha böyle acılar yaşamamak için karşılıklı konuşarak fikirlerimizi çatıştırmamamız gerektiğini düşünüyorum. Bir kişinin dahi ayağına diken batmasını istemeyiz. Gelin kardeşlik için gayret edelim. Bir takım taleplerimizi vurarak kırarak değil beşeri münasebetler çerçevesinde yapmamız lazım. Hükümetimiz de bu talepleri karşılamaya hazırdır. Cenab-ı Allah kardeşliğimizi daim etsin. Birbirimizi sevelim. Birbirimizi seversek ülkemizin gelişmesi için geleceğe emin adımlarla ilerleriz. Dün öldürülen bir gence de Allah'tan rahmet diliyorum.”