Bakan Eroğlu'ndan İzmir için 640 milyon liralık yatırım

Bakan Eroğlu'ndan İzmir için 640 milyon liralık yatırım

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; cuma günü İzmir'in Ödemiş ve Bayındır ilçelerinde temel atma ve açılış törenlerine katılacak olan Orman ve Su İşler Bakanı Veysel Eroğlu, yaklaşık 271 milyon liraya mal olan 14 tesisin temelini atacak, 7 tesisi de hizmete alacak.

Bakan Eroğlu'ndan İzmir için 640 milyon liralık yatırım

368 MİLYON LİRALIK 14 YENİ PROJE

Eroğlu, ayrıca İzmirlilere yaklaşık 368 milyon liralık 14 yeni projenin de müjdesini verecek. İlçelere yıllık 12 milyon 360 bin metreküp içme suyu Eroğlu'nun temelini atacağı ve açılışını yapacağı tesislerle Ödemiş'e yıllık 9 milyon 360 bin metreküp, Karaburun'a 2 milyon metreküp, Dikili'nin Çandarlı beldesine 1 milyon metreküp olmak üzere yıllık 12 milyon 360 bin metreküp içme suyu temin edilecek. Ayrıca bu tesislerle 57 bin dekar tarım arazisi de suyla buluşacak.

EROĞLU'NUN TEMEL ATMA VE AÇILIŞ TÖRENLERİNE KATILACAĞI PROJELER

Eroğlu'nun temel atma ve açılış törenlerine katılacağı projeleri arasında, Ödemiş Rahmanlar Barajı, İzmir İçmesuyu İletim Hattı 3. Kısım (Kavaklıdere-Buca-Bornova), Bayındır Burgaz (Zeytinova) ve Ödemiş Aktaş Sulamaları, Bergama Çamavlu ve Yukarıkırıklar, Kemalpaşa Savanda, Menderes Gümüldür ve Özdere, Tire Eskioba Gölet ve Sulamaları, Dikili Çandarlı ve Karaburun Bozköy Göletleri ve 2 taşkın koruma tesisi bulunuyor. Bu projelerle birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığı, son 10 ayda İzmir'e toplam 69 projede 1 milyar 81 milyon liralık yatırım yapmış olacak.