Bakan Fikri Işık: Montaj olduğunu hissettim

Bakan Fikri Işık: Montaj olduğunu hissettim

Konuyla ilgili olarak TÜBİTAK'taki inceleme kapsamında kripto merkezindeki 5 kişinin kurumla irtibatının kesildiğini açıklayan Işık, Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Murat Aydın'ın da görevden alındığını bildirdi. Işık, gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:

"SES KAYITLARINI İLK DİNLEDİĞİMDE MONTAJ OLDUĞUNU HİSSETTİM"

"TÜBİTAK, maalesef, paralel yapının sızma girişiminde bulunduğu kurumlardan birisi. Bu konuda hassasiyetle çalışıyoruz. Bu sistemin güvenliğini donanımını ve yazılımını incelemeye alacağız. Bu sabah (dün) BİLGEM'deki kriptolu telefonlara bakan 5 kişi izne ayrıldı ve çalıştıkları mekanla irtibatları kesildi. Bu inceleme bitene kadar da bu konuyla ilgili çalışmamız sürecek. Başbakanımızın açıklamalarının ardından 1 idari soruşturma, 2 teknik araştırma yapılması talimatı verdim. Ben o ses kayıtlarını ilk dinlediğimde çok açık bir montaj olduğunu hissettim. Başbakan Konya'da olduğu halde Ankara'da olması, biri sessiz konuşurken diğerinin bağırması psikolojik olarak normal olmaz. Çok açık ve net bir montaj.

"İNCELEMEYİ GEREKTİRMEYECEK KADAR AÇIK"

Teknik incelemeyi gerektirmeyecek kadar açık bir montaj olduğu görülüyor. Kılıçdaroğlu, Ağrı Dağı'nı herhalde Konya'da sanıyor. Bildiğim şey, kriptolu telefonların dinlenmesi. Kimin ve nasıl incelediği teknik incelemenin sonucunda ortaya çıkacaktır.