Bakan Işık para vermek için proje bulamadıklarını söyledi

z

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bor ilçesindeki ziyaretlerin ardından geçtiği Niğde'de KOSGEB Merkez Müdürlüğü'nün açılışını yaptı. Burada konuşan Işık, dünyada 2008'de bir kriz yaşandığını ve bu krizle üretimin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Ak Parti olarak iktidara geldikleri günden bu yana üretime büyük önem verdiklerini kaydeden Işık, şöyle konuştu:

"BİRAZ BİLİNÇLİ HAREKET LAZIM"

"Devlet ne yapıyor, fabrika yapana destek ve teşvik veriyor. Biz de girişimciliği Türkiye'de bu noktada önemsiyoruz. Her üniversiteden mezun olan insanın devletten atama beklediği ülke olamayız. Bizim asıl beklentimiz üniversiteyi bitiren gençlerimizin kendi işini kurmasıdır. Bunun için girişimciliğe çok önem veriyoruz. Japonya girişimciliğin faydasını 17'nci yüzyılda fark etti ve dünya ticaretinden en fazla pay alan ülke oldu. Geldiği nokta, 300 yıllık bir mücadele. Bizim genlerimizde girişimcilik var. Biz girişimci bir milletiz, cesuruz, güzümüz kara ama biraz bilinçli hareket ettiğimiz zaman başarılı olmamamız için bir sebebimiz yok."

"AR-GE PARASINI VERECEK PROJE BULAMIYORUZ"

Bakanlığın projelerini anlatan Işık, teknolojiyi kullanırken üreten bir ülke olmak durumunda olduklarını belirterek şunları söyledi: "AR-GE'de paramız var. Destek vereceğimiz proje bulamıyoruz. Bu ülkede çok uzun süreler, kendi tüfeğimizi bile başkasının lisansı ile ürettik. Şimdi dünyanın en iyi tüfeklerinden birini seri üretimde TSK'ya teslim ediyoruz."