Bakan İslam: Bizim gidebileceğimiz Pensilvanya'mız yok

Bakan İslam: Bizim gidebileceğimiz Pensilvanya'mız yok

İslam, Yenikent Park'ta kadınlarla bir araya geldi. Yerel seçimlere sayılı günler kala seçim çalışmalarında tempoyu artıran Bakan İslam, AK Parti Kadın Kolları üyeleri ve vatandaşlarla Yenikent Park'ta bir araya geldi.

"GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR"

Programda konuşma yapan Ayşenur İslam, Gezi Parkı eylemleri sırasında evinden ekmek almaya giderken kafasına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle 269 gün komada kalan ve bu sabah yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümünün üzücü bir durum olduğunu ve bu tür toplumsal şiddetli olayların sona erebilmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

''BU İLTİFATLARIN KARŞILIĞINI VERMELİYİZ''

Bakan İslam, 30 Mart seçimleriyle ilgili olarak şöyle konuştu: “Türkiye'nin dönüm noktası olacak olan bir seçim sürecinin içerisindeyiz. 30 Mart'ta istikbalimizi, kaderimizi tayin edeceğiz. Onun için Sakarya'nın güzel kadınlarından üst üste gördüğümüz bu iltifatları bir kere daha hatırlatmak istedim, bunlar bizlere bir takım borç yüklüyor. Bu iltifatların karşılığını aynen sevgili Başbakanımıza vermemiz gerekiyor. Sosyal alanda insanların kalkınması, kültürel alanda insanların kalkınması, eğitim alanında insanların kalkınması ve ekonomik alanda kalkınmayla paralel hale getirildi. Sosyal devlet bu demektir. Biz bununla iftihar ediyoruz, böyle bir anlayışımız olmadığı için bununla iftihar ediyoruz.”

''BİZİM GİDEBİLECEĞİMİZ BİR PENSİLVANYA'MIZ YOK''

Türkiye'nin akıllı insanlarının yeniden kenetlenmesi gerektiğini belirten İslam, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cemaatle ve cemaate inananlarla yapılan bir mücadele değil bu. O hayırseverleri arkadan hançerleyenlerle yapılan bir mücadeledir. Hiç kimsenin bu gerçeği gözden kaçırmamasını rica ediyorum. Türkiye'nin akıllı insanlarının yeniden kenetlenmesi gerektiğine inanıyorum. Biz, etle tırnak gibiyiz arkadaşlar, kafamız karışabilir, aklımız bulanabilir ama hiçbirimizin Türkiye'den başka bir vatanımız yok. Bizim gidebileceğimiz cemaatli ve cemaatsiz bir Pensilvanya'mız yok.”

"BİR VE BERABER OLALIM"

Bakan İslam konuşmasının devamında şunları söyledi: “Farklı bakış açılarımız olabilir, farklı dünya görüşlerimiz olabilir ama eğer aynı noktaya bakıyorsak, aynı geleceğe bakıyorsak, Türkiye istikrarlı olsun, Türkiye devamlı yükselsin, Türkiye aydınlık yarınlara sahip olsun. Eğer böyle bakıyorsak bu aynı noktaya baktığımızı gösterir. O zaman hepimizin bir ve birlikte olmamız gerekir.”

"CHP'NİN DÜŞTÜĞÜ TUZAĞA KİMSE DÜŞMEMELİ"

CHP'nin düştüğü tuzağa hiç kimsenin düşmemesi gerektiğini vurgulayan İslam, sözlerine şöyle devam etti: “Cumhuriyet Halk Partisi'nin düştüğü tuzağa hiç kimsenin düşmemesi lazım. Bu kadar söyleyeyim, gerisini siz anlayın. Siyasi partileriyle, STK'larıyla, akıl sahibi kanaat önderleriyle, Anadolu'nun bilge kadınlarıyla, Anadolu'nun bilge akil insanlarıyla hepimizin aynı istikamete bakması lazım ve aynı yerde durmamız lazım. Bu yer bugün devletin yanıdır.”

"AYAKÜSTÜ DEMEÇ VERMEK İSTEMİYORUM"

Konuşması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan İslam, Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili şunları söyledi: “Şiddetin tamamen sona ermesini istediğimiz bir bakanlığın içerisindeyiz biz. Çok üzücü bir durum, bir daha bunların yaşanmaması için toplumsal şiddetin sona erebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz.” Tahliyeler ile ilgili soruları yanıtsız bırakan İslam, “Bununla ilgili ayaküstü bir demeç vermek istemiyorum” dedi.