Bakan Müezzinoğlu'ndan vatandaşa yolsuzluk yanıtı

Bakan Müezzinoğlu'ndan vatandaşa yolsuzluk yanıtı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, muhtarlarla bir araya geldiği toplantının ardından Mimar Sinan Kapalı spor salonundaki Trakya Birlik Mali Genel Kurulu'na katıldı. Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen ve diğer yöneticiler tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, salonda bir konuşma yaparak yine 17 Aralık yolsuzluk operasyonu tartışmalarına değindi.

"AYAKKABI KUTULARI OLANIN YARGILANMASINA KİMSENİN İTİRAZI YOK"

Konuşma sırasında "Asrın yolsuzluğu dediklerinin bir belgesi var mı?" diye soran Müezzinoğlu'na salondan "Var" yanıtı gelince şunları söyledi:

"Ne yazık ki bu ülkede büyük önderin sözünü söyleyen çok da gereğini yapmakta seyirci kalanlar daha fazla. Bugün ülkemiz, milletimiz bazı oyunların sergilendiği bir dönemi yaşıyor. 17 Aralık operasyonunun asrın yolsuzluğu deniyor. Asrın yolsuzluğunda bir belge var mı Evet, ayakkabı kutuları. Ayakkabı kutuları olan kişiyi yargılamaya kimsenin itirazı yok. Ama Halk Bankası'nın itibarını düşürme hakkı da kimsenin hakkı da değil, haddi de değil."

"İNGİLİZ VE ALMANLAR HALK BANKASI'NDAN RAHATSIZ"

Halk Bankası'nın 2002 reel değerinin 1 milyar dolar olduğunu belirten Müezzinoğlu sözlerine şöyle devam etti

"Dönem zararı milyar dolarlar. Dönem zararları milletin cebinden çıkıyor. Dönem zararları bu millete enflasyonla dönüyor, kredi faizleriyle dönüyor. Halk Bankası şimdi 25 milyar dolarlık bir seviyeyi yakaladı. Halk Bankası'ndan İngiliz, Alman bankaları rahatsız. Niye İran'a uygulanan ambargoda kapalı hadiseleri İngiliz, Alman bankaları yürüyordu. Halk Bankası "ben de varım" dedi. İngiliz bankalarının milli duruşlarını, bizim ülkemizdeki milli duruşu gösteremeyenler, Halk Bankası?nın kaderiyle, dolayısıyla milletin kaderiyle oynayamayacaklar. Biz buna izin vermeyeceğiz. Hırsızı bulmak, gerekli cezayı vermek görevin ama milletin iradesine tuzak kurmaya, hak ve hukukuyla oynayama hiç kimsenin gücü yetmez. Bu devlete de millete de birileri diz çöktüremeyecektir. Çünkü Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, nasıl milletle beraber bir yola çıktıysa AK Parti'nin yolculuğu da budur."

Bakan Müezzinoğlu'ndan vatandaşa yolsuzluk yanıtı