Bakan Soylu: Terörle bağlantılı olanlar açığa alınır
ensonhaber.com

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber'de TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç'un moderatörlüğünü yaptığı 'Basın Kartı' programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

378 MECLİS ÜYESİ ADAYININ TERÖRLE BAĞLANTISI TESPİT EDİLDİ

Soylu terör bağlantılı birçok ismin muhalefetin belediye meclis üyeliği aday listelerinde bulunduğuna işaret etti.

Soylu, "378 meclis üyesi adayının terör örgütleriyle iltisaklı olduğu tespit edildi. Bunun 325'i PKK/KCK ve HDP iltisaklı. Bizatihi 178'i hakkında PKK'dan ilgili adli ve idari işlemler yapılmış. 45'i hakkında FETÖ'den, 4'ü hakkında aşırı sol örgütlerden, 4'ü hakkında DEAŞ'tan." dedi.

Bakan Soylu: Terörle bağlantılı olanlar açığa alınır ViDEO

HEMEN AÇIĞA ALDIRIRIM

Ayrıca Soylu, "Bunların (PKK ile iltisaklı ve irtibatlı belediye meclis üyesi adayları),hiçbirisi belediye meclis üyeliği yapamazlar. Bunların PKK ile hala iltisakları ve irtibatları söz konusudur. Biz hepsini açığa alırız. Ben İçişleri Bakanıyım, adamın terörle ilgisini gördüğüm andan itibaren suç duyurusunda bulunurum, dosyasını açtırırım, hemen açığa aldırırım." ifadelerini kullandı.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DAKİ BELEDİYELERİ TERÖRDEN ARINDIRDIK

Bakan soylu'nun konuşmasından satır başları;

Soylu, "Türkiye'nin geleceği bölgesel anlamda da çok önemli. 94 tane belediyeyi görevden aldık, Doğu ve Güneydoğu'yu terörden arındırdık, etkin bir mücadele verdik.

SALDIRILAR BÜYÜK ORANDA DÜŞTÜ

Bütün operasyonlar dahil 2015 yılında toplam bin 282 silahlı saldırı olmuş, 2018'de bu rakam 592'ye düşmüş. 2015'te mayın ve EYP'li saldırı 113 iken  2018'de 6'ya düşmüş.

YAYA ÖLÜMLERİ YÜZDE 47 DÜŞTÜ

Yaya ölümlerini yüzde 47 düşürdük. Son 3 ayın ölüm ortalamasında geçen yıla oranla yüzde 38 düşüş var.

Bakan Soylu: Terörle bağlantılı olanlar açığa alınır

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'NUN MAKUS TALİHİ DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu'nun makus talihini değiştirdi. Güneydoğu'nun gençleri artık geleceğe umut besliyor.

PKK DİNSİZ BİR ÖRGÜTTÜR

PKK dinsiz bir örgüttür, bölgeyi de dinsizleştirmeye çalışıyor. Kadın meselesini öne almasında annelere ulaşarak, çocuklara da sirayet ederek onların geleceklerine iletmesine engellemeye çalışıyor. Biz bunlarla safha safha mücadele ediyoruz. PKK aynı zamanda cinsellik üzerine kurulmuş bir örgüt.

TERÖR YUVASI KANDİL'İN ARKASINDA BİRÇOK ÜLKE VAR

40 yıldır Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu işliyorlar. Terör yuvası Kandil'in arkasında birçok ülke var. Terörü bitirirsiniz, ama önemli olan zihniyeti kurtarmak. Bizim tek hedefimiz gelecek nesilleri kurtarmaktır. Biz bu işin sonuna geldik, biz onlara karşı kazanmadık, Avrupa'ya Amerika'ya karşı kazandık, biz onların ne yaptığını bilmiyor muyuz?

CHP VE İYİ PARTİ HDP SÖYLEMLERİNE KARŞI ÇIKAMIYOR

Genel başkanların haberleri olmadan işbirliği sağlanamaz. CHP ve HDP tüm ilçelerde protokol sağladı. CHP ve İyi Parti, HDP söylemlerine karşı çıkamıyor. Kılıçdaroğlu, CHP'de karanlık bir dönem olarak anılacak. Bugünkü CHP ile Atatürk bir araya getirilemez.

TÜRKİYE İLK KEZ BÖYLE BİR FIRSAT ELDE ETTİ

Millet İttifakı ile ilgili Türkiye ilk kez böyle bir fırsat elde etti, dünyada şaşkınlık içinde.

DHKP/C'DE ÜST DÜZEY YÖNETİCİ KALMADI

Dış güçlerin Türkiye'de kullanabileceği bir tek PKK kaldı. DHKP/C üyesi üst düzey yönetici kalmadı, kalanlar da ya ölüdür ya da tutukludur.
"Yavaş'ın açıklamaları tatmin edici değil" Mansur Yavaş'ın açıklamaları tatmin edici değil. 20 trilyonluk bir şeker fabrikasının davası söz konusu, davayı kaybetmişler. Bu olayın içinde iş takipçiliği ve şantaj var. CHP bu olayla ilgili hiçbir ses çıkarmıyor.

Bakan Soylu: Terörle bağlantılı olanlar açığa alınır

İRAN İLE ORTAK OPERASYON

İran ile sınırda ilk kez ortak bir iş çıkardık. 300'e yakın bir TİM'le gerçekleştirdik, onlar da hemen hemen 300 kadar TİM'le gerçekleştirdi. 18-23 Mart'ta Iğdır, Hakkari, Van ve Ağrı sınırlarında ilk kez karşılıklı, ortak operasyonu yaptık, bitirdik. İnşallah bundan sonra da devam edeceğiz." diye konuştu.