Bakan Soylu terörle mücadelede rakamları açıkladı
AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlara ilişkin bilgiler verdi.

KIŞ DÖNEMİNDE GİREMEZSİNİZ DEDİKLERİ..

Bakan Soylu, "Kış döneminde 'Giremezsiniz' dedikleri terör örgütü PKK'nın sözde tüm üs ve barınma bölgelerine tek tek girilmiştir. Kış döneminde 125 sözde üs ve barınma merkezine 129 operasyon gerçekleştirilmiştir. Son 5 ayda 22 ilde 661 sığınak ve barınak imha edilmiştir.

Bakan Soylu terörle mücadelede rakamları açıkladı

SON 5 AYDA..

Son dönemlerde PKK ve KCK'nın şehir yapılanmalarına karşı ciddi operasyonlar gerçekleştirilmiştir. Son 5 ayda 8 bin 477 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 2 bin 603 kişisi tutuklanmıştır. Bu örgütlere lojistik ve finans kaynağı desteği verdiği tespit edilmiş 79 belediyeye görevlendirme yapılmış, son 5 ayda 49 üst düzey terörist yakalanmış, 689 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

126 EYLEM ENGELLENDİ

Yine son 5 ayda 126 eylem engellenmiştir. Bunların içerisinde, patlayıcı, canlı bomba, bombalı araç eylemleri de mevcuttur.

Bakan Soylu terörle mücadelede rakamları açıkladı

LİSTEMİZ ÇOK DAHA UZUN..

Aslında listemiz çok daha uzun. Bu gücün daha da artması için Bakanlığımız tarafından 11 bin polis, 28 bin 550 jandarma, 635 sahil güvenlik, 21 bin 716 güvenlik korucusu alımı devam etmektedir." şeklinde konuştu.

"KIŞ MIŞ YOK"

Bakan Soylu, PKK'yla mücadeleyi büyük bir kararlılıkla devam ettireceğini vurgulayarak "Kış mış yok" açıklamasını yapmıştı.

Bakan Soylu'dan PKK'yla mücadeleye devam mesajı haberi

Bakan Soylu terörle mücadelede rakamları açıkladı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)