Bakan Soylu'dan Demirtaş'a hainlik göndermesi
DHA

Bakan Soylu'dan Demirtaş'a hainlik göndermesi

Trabzon'un Yomra İlçesi Kaşüstü Mahallesi’nde bir mobilya mağazasının açılışında konuşan Bakan Soylu, Alman Parlamentosu'nun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanınması kararına tepki gösterdi.

HAİNLİK GÖNDERMESİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, "Bu aslında Türkiye’ye karşı yaptırım değildir. 100 yıl gecikmiş bir karardır" dediğini hatırlatan Bakan Soylu, şunları söyledi: "Her halde hainlik açık artırmaya çıksa, Selahattin Demirtaş kimseye bu hainliği bırakmaz diye düşünüyorum. Bu konuda bir ülkenin ekmeğini yiyip o ülkenin vatandaşı olduğunu iddia eden bir kişinin, dünyanın her tarafında ülkemizin imajını zedelemeye, ülkemizin içerisinde bulunduğu durumu tersine gibi göstermeye, Türkiye'de temel hak ve hürriyetler konusunda ihlaller olduğunu bağıra bağıra anlatmaya herhalde ancak bir hainin edebi, ahlakı ve yetişmişliği yeter."

GÜÇLÜ, ZENGİN VE ÖZGÜR OLMALIYIZ

Bakan Süleyman Soylu, yapılacak mücadelenin sadece siyasi platformlarda, diplomatik platformlarda olmayacağını belirterek, "Mücadele bir taraftan istihdam, bir taraftan ticaret, bir taraftan da ekonomik hayatı geliştirdiğimiz alanlarda olacak. Güçlü, zengin ve özgür olmalıyız. Ayaklarımızın üzerinde tam anlamıyla durmalıyız ki tüm değerlerimizi kucaklayarak, dünyanın anlam ve mana boşluğu bulunan her noktasına bu değerleri intikal ettirme sürecini başarıyla sürdürmeliyiz" dedi.

Bakan Soylu, konuşmasının ardından kurdele keserek Mobilya mağazasının açılışını yaptı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)