Bakan açıkladı: MAN Türkiye’den  450 milyon liralık ek yatırım
ensonhaber.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde "Alman Birliği Günü" dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Almanya'nın Türkiye'nin dostları ve müttefikleri arasında özel bir yere sahip olduğuna işaret eden Varank, siyasi, ekonomik ve beşeri boyutları çok yönlü olan ilişkilerin köklü bir geçmişe dayandığını söyledi.

Bakan Varank'tan Volkswagen açıklaması VİDEO

"İŞ BİRLİĞİNİ BİR ADIM ÖTEYE TAŞIDIK"

Varank, ticaret, yatırım ve turizm alanındaki iş birliğinin yanı sıra Almanya'da yaşayan 3,5 milyon Türk vatandaşının ikili ilişkileri güçlü kılan temel unsurlardan olduğuna dikkati çekerek, iş birliğini bir adım öteye taşımak adına kurumsallaşmanın büyük önem taşıdığını kaydetti.

"700 KİŞİYE İŞ İMKANI"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Volkswagen grubuna ait MAN anonim şirketine Akyurt ve Çubuk'ta münferit yatırım yeri tesis edilmesine ilişkin karar, Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı. Resmî gazetede yayınlandı. 452 milyonluk yatırım ile 700 kişiye iş imkanı sağlanacak." dedi.

Bakan açıkladı: MAN Türkiye’den  450 milyon liralık ek yatırım

ÇUBUK'TA 450 MİLYON LİRA İLE 700 KİŞİLİK İSTİHDAM

Bakan Mustafa Varank bu açıklamayı, 1968 yılından beri Türkiye’de otobüs ve kamyon üretimi yapan MAN Türkiye AŞ’nin Ankara Çubuk’taki tesisiyle ilgili yaptı.

MAN Türkiye AŞ, tesislerin bulunduğu mevcut araziye 450 milyon liralık ek yatırım yapıp, 700 kişiye daha yeni istihdam alanı oluşturacak.