Bakandan ucuz benzin müjdesi

Bakandan ucuz benzin müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'da Diplomasi Muhabirleri Derneği üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Bakan Yıldız açıklamalarında, AB'ye nükleer konusunda uyarıda bulunurken, Venezuela'dan ucuz benzin müjdesi verdi.

İşte Bakan Yıldız'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Doğalgaza zam yok.
Venezuela'dan ucuz benzin getireceğiz.
Hala Galatasaraylıyım.
AB'de süren itiraz nükleer santral ihalesini de etkiler.
Venezüella lideri Chavez'den Başbakan'a büyük jest: "Erdoğan'ı seviyorum çünkü fakirlerle birlikte.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, geçen hafta Venezuela'daydı. Cumhurbaşkanı Hugo Chavez'le görüştü. Ankara'ya hiç uğramayamadan, Azerbaycan'a geçti. Bakü'de Azeri Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü. Ve ayağının tozuyla Ankara'da bugün gazetecilerle buluştu.

Öncelikle iki önemli müjde;

Doğalgaza zam yok. Taner Yıldız, son derece açık söyledi; "Doğalgaza şu anda zam yok. Çünkü zam yapmayı gerektirecek bir veri yok."

Ve ikinci müjde, dünyanın en pahalı benzini konusunda;

Maliye Bakanı, Türkiye'deki benzinin üzerindeki vergilerde indirim olmayacağını açıklamıştı. Maliye Bakanı benzin fiyatını düşürmüyor ama, Enerji Bakanı fiyatın düşmesi için girişimlere başlamış bile.

VENEZUELA'DAN UCUZ BENZİN

Taner Yıldız, Venezuela'dan ucuz petrol ürünleri almayı planladıklarını açıkladı. Türkiye petrollerinin alt kuruluşu olan TPIC, Venezuela'dan ucuz petrol ürünü, yani benzin ve mazot ithal edecek. Ve bunu mevcut fiyatların altında piyasaya sürecek. Böylece benzinde rekabetin önünü açacak.

Taner Yıldız, "Türkiye'de 51 tane dağıtım şirketi, 14 bin 600 tane bayi var. Bir rekabetin oluşması lazım. Benzin ve petrol ürünlerinin tek tarifede kalmamasını istiyoruz. Kalksın biri yüzde 3, yüzde 5 az fiyat koysun. Biz bunu istiyoruz" diye konuştu. Bunun önünü açmak için de TPAO'nun alt kuruluşu TPIC devreye sokuluyor. İlk hedef de Venezuela'dan gelecek ucuz benzin.
(Zeynep Gürcanlı / Hürriyet)

Bakandan ucuz benzin müjdesi