Bakanlar Körfez Geçiş Köprüsü'nü inceledi

e

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, köprü ayağının bulunduğu Dilovası ilçesinde yetkililer tarafından karşılandı. Daha sonra deniz yoluyla kulelerden birine giden Işık ve Müezzinoğlu, buradan asansörle kulenin 252 metre yüksekliğine çıktı. İncelemelerde bulunup, işçilerle sohbet eden Işık ve Müezzinoğlu, burada hatıra fotoğrafı çektirdi.

"NİSANDA GEÇMEYE BAŞLAYACAĞIZ"

Işık, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların programa uygun olarak hızla devam ettiğini belirterek, angajman kablolarının döşenmesini 252 metreden gördüklerini söyledi. Kasım ayının ortalarına kadar kabloların döşenmesinin tamamlanacağını ifade eden Işık, şöyle konuştu:

"Ondan sonra da tablalar yerleştirmeye başlanacak. İnşallah önümüzdeki nisan ayından itibaren köprünün üzerinden geçmeye başlayacağız. Türkiye artık dünyanın en uzun ve en iyi köprülerinden birisine sahip olacak. Teknoloji doğru kullanılması durumunda insanın hayatını kolaylaştırır. Bu da şu anda son teknolojiyle üretilen köprülerden bir tanesi. Gerçekten yukarıdan bakınca gurur duyduk. Bunu sadece biz Körfez Geçiş Köprüsü olarak görmüyoruz, İstanbul'u, Kocaeli'yi, Yalova'yı, Bursa'yı, Balıkesir'i, Manisa'yı ve İzmir'i birleştiren bir ana mimari yapı olarak görmüyoruz aynı zaman körfezimizin üzerine yapılan bir gerdanlık olarak da görüyoruz. Akşam yapılan ışıklandırmadan sonra nefis bir manzara da ortaya çıkıyor."

Bakanlar Körfez Geçiş Köprüsü'nü inceledi

BİLİM VADİSİ DE MAYISTA HİZMETE GİRECEK

Işık, Bilişim Vadisi'nin de mayıs-haziran ayında faaliyete geçeceğini, birbirini tamamlayan iki güzelliğin bir alanda buluşmuş olacağını dile getirdi.

Bakanlar Körfez Geçiş Köprüsü'nü inceledi

"SON DERECE İLERİ TEKNOLOJİ KULLANILDI"

Bakan Müezzinoğlu da kulelerin üzerine çıkınca Türkiye'nin son 10 yılda geldiği durumu bir kez daha anladıklarını, istikrarlı ve güçlü bir yönetimin Türkiye'ye kazandırdığı güzellikleri gördüklerini bildirdi. Köprünün ulaşımda önemli bir rol üstleneceğini ifade eden Müezzinoğlu, "Son derece ileri teknolojinin kullanıldığı, dünyada sayılı deniz içinde ayakları olan bir geçiş köprüsü. İleri teknolojinin kullanıldığı büyük bir proje, inşallah en kısa zamanda hizmete girmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Bakanlar Körfez Geçiş Köprüsü'nü inceledi

Bakanlar Körfez Geçiş Köprüsü'nü inceledi

Bakanlar Körfez Geçiş Köprüsü'nü inceledi