Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi
AA

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 16.28'de başladı.

Hükümet Sözcüsü Belir Bozdağ, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapıyor.

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ'NÜN AÇIKLAMALARI

Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar;

CHP eski Genel Başkanı Baykal'ın rahatsızlık ndeniyle yoğun bakıma alındığını öğrendik. Sayın Baykal'a hükümetimiz adına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Umarım en kısa zamanda ülkemize ve milletimize hizmetine devam eder.

Çaykur, çay fiyatlarına yüzde 20 zam yapmıştı. Zammı geri almaya karar aldık. Çay fiyatları zamsız uygulanmaya devam edecektir.

Türk hava sahası IKBY'nin olduğu yerlere uçuşa kapatılmıştır. Hiçbir uçak Türk hava sahasını kullanarak oraya uçamayacaktır. Oradan da kalkan hiçbir uçak Türk hava sahasını kullanamayacaktır.

Türkiye Kuzey Irak'a hava sahasını kapattı VİDEO

İbrahim Halil Sınır Kapısı'nın (Habur Sınır Kapısı) Bağdat'a devri konusunda da Bakanlar Kurulumuz çalışma kararı almıştır.

Bakanlar Kurulumuz, OHAL'in üç ay daha uzatılmasını karara bağlamıştır ve alınan karar Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gönderilmiştir.

Türkiye-ABD ilişkileri çok güçlü sınamalardan geçti. Geçmişte de pek çok sınama oldu ama ABD vize kararı almadı. Bizde Ankara'nın (John Bass) Vaşington'u doğru bilgilendirmediği gibi bir kanaat var. Dışişleri Bakanımız, ABD Dışişleri Bakanı'yla görüşerek konunun hallolması kararı alındı. Yarın bir toplantı yapılacak. Bu kararın uzun sürmemesi her iki ülkenin de yararına olacaktır.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)