Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama
Ajanslar

canikli

Bakanlar Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, toplantı sonrasında yaptığı basın açıklamasında konuştu:

13,1 TON AMONYUM NİTRAT ELE GEÇİRİLDİ

"Terör örgütleriyle mücadelede gelinen nokta ayrıntılı şekilde değerlendirildi. Bölücü terör örgütüyle mücadele için operasyonlar devam ediyor. Bölücü terör örgütüyle mücadelede 13,1 ton amonyum nitrat ele geçirildi.

229 OLAY ENGELLENDİ

Bugüne kadar 229 önemli olay güvenlik güçleri ve istihbarat çalışması sonucu engellendi.

39 BOMBALI ARAÇ, 19 CANLI BOMBA HADİSESİ ENGELLENDİ

39 bombalı araç saldırı girişimi, 19 canlı bomba hadisesi engellendi. Operasyonun temel amacı ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak. Temel amacımız topraklarımıza yönelik saldırıları engellemek. Türkiye uluslararası hukuktan doğan hakkını kullanıyor.

SURİYELİLERİ TOPRAKLARINA DÖNMELERİ İÇİN TEŞVİK EDİYORUZ

Sınır güvenliğinin tesisi ve DEAŞ'la mücadele için Fırat Kalkanı operasyonu başlatıldı. Amaç, terör örgütleriyle mücadelenin yanında Suriyeli göçmenlerin topraklarına dönmesini sağlamak. Suriyelileri topraklarına dönmeleri için teşvik ediyoruz.

RAKKA'YA ABD İLE OPERASYONA SICAK BAKIYORUZ

Rakka'ya yapılacak operasyonda Sayın Obama'nın sayın Cumhurbaşknımızdan bir talebi oldu. Talebe sıcak baktığını ifade etti. Teknik görüşmeler yapılması için karara varıldı. Bu görüşmeler devam ediyor. Henüz bir takvimlendirme anlamında netlik kazanmadı. Türkiye ile bu operasyona sıcak baktığımızı belirtmek isterim.

KAMUDA FETÖ OPERASYONU

50 binden personelin kamuyla ilişkisi kesildi. İddialar bütün boyutlarıyla inceleniyor. Hatalı görevden alımlarda düzeltme kanalları açık. Somut bilgi ve belge dışında adım atılmıyor."