Berat Albayrak görevi teslim aldı
ensonhaber.com

PİYASALARA İLK MESAJ

Ekonomi yönetiminin başına geçen Berat Albayrak, "Bundan sonraki dönemde mali ve para politikalarında yeni kabineyle çok daha özel sektör mantığıyla hızlı hareket eden yönetim dönemine girilecek" dedi.

Dün açıklanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kabinesinde Berat Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanı oldu.

İLK TÖREN MALİYE BAKANLIĞI'NDA

TBMM'de yemin eden Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, Maliye Bakanlığı'na giderek görevi Naci Ağbal'dan devraldı.

"16 SENEDE ÇOK BÜYÜK DEVRİMLER GERÇEKLEŞTİRDİK"

Devrim Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulunan Albayrak, Maliye Bakanlığın çok önemli bir bakanlık olduğunu vurgulayarak, " AK Parti iktidarı olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 16 senede çok büyük devrimler gerçekleştirdik. Çok büyük gelişim ve büyüme kaydettik. Kurumsal, yapısal, sistematik olarak. 'Değişmeyen tek şey değişimdir.' bu değişim dinamizmini hiçbir zaman kaybetmeden gelişimle harmanlayarak çok önemli başarılar elde ettik. 'Dün dünde kaldı cancağızım bugün yeni şeyler söylememiz lazım'. Önceki bakanlarımız çıtayı çok yükseğe taşıdı. Bizler de inşallah daha da yukarıya taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Berat Albayrak görevi teslim aldı VİDEO


ŞİMŞEK'TEN DE GÖREVİ DEVRALDI

Yeni sistemle birlikte ekonomi Maliye ve Hazine Bakanlığı adı altında birleştirildiği için Albayrak, Naci Ağbal'dan sonra Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten de görevi devraldı.