Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi hayata geçiyor
AA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi 7. Üçlü Koordinasyon Konsey Toplantısı için Gürcistan'ın başkenti Tiflis'i ziyaret etti.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi hayata geçiyor

Bakan Yıldırım, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Dimitri Kumsişvili ve Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov ile ortak basın toplantısı düzenledi.

ÇİN İLE AVRUPA ARASINA KESİNTİSİZ HAT

Binali Yıldırım, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin sadece taşımacılık değil aynı zamanda Uzak Doğu ve Çin ile Avrupa arasında kesintisiz hat oluşturması açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi hayata geçiyor

2017 YILINDA TREN SEFERLERİ BAŞLAYACAK

Doğu ile Batı arasında ticaret, kültür ve medeniyet yolu olarak adlandırılan İpek Yolu'nun bundan böyle dostluğa ve kardeşliğe ciddi katkı sağlayacağını ifade etti. Planlanan projenin yıl sonuna kadar sona ereceği ve 2017 yılında da tren seferlerinin başlayacağını açıklandı.

İMZALAR ATILDI

Azerbaycan Ulaştırma Bakanı Ziya Memmedov da toplantıda, son gelişmeler konusunda bilgi alışverişinde bulunduklarını belirterek, projenin her üç ülke için birçok açıdan son derece önemli olduğunu vurguladı.

Projenin, farklı medeniyetleri ve insanları yakınlaştıracak bir yol olacağını dile getiren Memmedov, senelerdir bu projede çalışanları kahraman olarak nitelendirdi. Toplantıda üç ülkenin bakanları ayrıca bir memorandum imzaladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)