Bakü-Tiflis-Kars projesinde hedef açıklandı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan yeni projeyle ilgili gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Arslan, resmi temaslarda bulunmak üzere geçtiğimiz günlerde gittiği Azerbaycan'da projenin hedeflerinden bahsetti.

Bakü-Tiflis-Kars projesinde hedef açıklandı

AVRUPA İLE GÜÇLÜ VE KESİNTİSİZ İLETİŞİM KURULACAK

Bu iş birliğinin sadece Azerbaycan'la sınırlı kalmadığını da sözlerine ekleyen Arslan, "TASİM projesi kapsamında Çin'den başlayarak Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye ve Rusya'nın da içinde olduğu fiber optik altyapıyı Çin'den Avrupa'ya götürecek güzel bir iş birliği çalışması yapıyoruz. On beş bin kilometrelik bu fiber optik hat hem ticaret ve ekonomize katkı sağlayacak, hem de bölgedeki insanların Avrupa ile güçlü ve kesintisiz iletişim kurmasını sağlayacak. Özellikle e-devlet ve e-ticareti düşündüğümüzde fiber alt yapı ile erişimin kolaylaşması, ticaretin de gelişmesi demek. Çin bu konuda çok iyi pazar ve e-ticareti çok iyi kullanıyor. Biz de istiyoruz ki Türkiye ve Azerbaycan olarak e-ticareti Çin'le birlikte daha fazla kullanalım" diye konuştu.

Bakü-Tiflis-Kars projesinde hedef açıklandı

"HEDEF 2017 BAŞLARINDA LOKOMOTİF İŞLETMECİLİĞE BAŞLAMAK"

Arslan ayrıca, "BTK sadece ülkemiz için değil, bu coğrafya için çok önemli. Çin'den Kazakistan ve Türkmenistan üzerinden Azerbaycan'a, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye üzerinden de Avrupa'ya demiryolunu kesintisiz hale getirecek ve tarihi İpekyolunu demiryolu ile canlandıracak olan bu projede ciddi ve hummalı bir çalışma var. Arkadaşlar gece gündüz karınca gibi çalışıyorlar. Hedefimiz 2017 başında en azından dizel de olsa lokomotifle işletmeciliğe başlamak. Bulunduğumuz coğrafyadaki pazar demiryoluna çok muhtaç. Bunun da çözümü olan BTK Demiryolu önümüzdeki yılın ilk aylarında devreye girerek özellikle ticaretin ve ulaştırmanın çok daha üst seviyeye gelmesini sağlamış olacak" dedi.

Bakü-Tiflis-Kars projesinde hedef açıklandı