Balyoz kararıyla cezaevinde paşa kalmadı

Balyoz kararıyla cezaevinde paşa kalmadı

Türkiye'nin son 5 yılına damga vuran askeri darbelerle ilgili davalar silsilesi, Ümraniye'de bir gecekonduda bulunan el bombalarıyla başlamıştı. O davaların ardından gelen ve "Hükümeti ve devleti dizayn etmeye çalışmak" suçlamaları ile Ergenekon'un arkasından açılan Balyoz davası gibi davalarla cezaevine gönderilen tüm komutanlar serbest bırakıldı.

CEMAAT'İN EFSANE SAVCILARI BAŞLATMIŞTI

Cemaat'e yakınlığı ile bilinen ve başta Zekeriya Öz ve Celal Kara olmak üzere birçok savcının yaptığı operasyonlarla TSK'dan emekli olmuş ve muvazzafların oluşturduğu birçok komutanın yer aldığı yüzlerce kişi cezaevine gönderilmişti.

İÇERİDE PAŞA KALMADI

Ergenekon ve Zirve Kitapevi Katliamı davalarında gelen tahliyeler üzerine yüzlerce sivil ve asker tahliye edilmiş, Cemaat'in "kumpas" olarak değerlendirilen davaları bir bir çökertilmişti. Son olarak Devrimci Karargah davasından tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ve 230 Balyoz sanığı da tahliye edildi.

CEMAAT'İN KUMPAS PLANLARI ÇÖKTÜ

Bu davalarda tutuklanan komutanların Cemaat'e olan tepkileri düşünüldüğünde, Cemaat kanadının nasıl bir yenilgi aldığı daha iyi gözleniyor. Aralarında İlker Başbuğ, Çetin Doğan, İbrahim Fırtına ve Hurşit Tolon gibi isimlerin de ulunduğu komutanlar bir bir tahliye edilirken, Cemaat'in "kumpas" planları da bir bir çökertilmiş oldu.