Bangkok'un metroları Ankara'da üretilecek
Ajanslar

1

Bangkok Toplu Taşıma Sistemleri Kamu Hizmetleri Şirketi (BTSC), 22 adet dört vagonlu metro aracının alımı için Siemens ve toplu taşıma araç üreticisi Bozankaya konsorsiyumuna sipariş verdi.

ANKARA'DAKİ FABRİKADA ÜRETİLECEK

Siemens ayrıca 16 yıl boyunca araçların servis ve bakımını üstlenecek. Trenler, Bozankaya'nın Ankara'daki fabrikasında üretilecek. Siemens proje kapsamında boji, tahrik ve frenleme sistemleri ile yardımcı sistemlerinin yanı sıra proje yönetimi, geliştirme, yapım ve işletmeye alma süreçlerini de yürütecek. İlk metro trenlerinin 2018 yılında teslim edilmesi planlanırken projenin bir sonraki yıl tamamlanması bekleniyor. Trenler, mevcut BTS (Skytrain) sistemi ile Green Line ek hatlarında çalışacak.

"BANGKOK'TAKİ BAŞARI HİKAYEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Siemens Ulaşım CEO'su Jochen Eickholt konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Uzun yıllardır BTSC ile başarılı bir işbirliğimiz var. Yeni trenlerle, Bangkok'taki başarı hikâyemizi sürdüreceğiz. Özel olarak tasarlanmış yüksek kapasiteli trenlerin, günde bir milyondan fazla yolcunun ulaşımını sağlayacağını öngörüyoruz" dedi.