Bankalardan Soma kararı

Bankalardan Soma kararı

Bankaların yetkili isimleri, Soma'daki müşterileri hakkında açıklamada bulundu. ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, şahsi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerini ilgilendiren bir haber verdi.

BORÇLARI SİLİNECEK

Abay, attığı tweette, "Soma'da hayatını kaybeden tüm kredi müşterilerimizin kredi borçlarını silme kararı aldık." açıklamasında bulundu. Abay, hayatını kaybeden işçiler dışında ING Bank'ın Soma Şubesi'nin tüm diğer bireysel müşterilerinin de kredi ödemelerini faizsiz olarak 3 ay uzatma kararının alındığını duyurdu. Ayrıca Abay, Soma KOBİ'lerinin de bir süre desteğe ihtiyacı olacağı için KOBİ kredilerinin de 6 ay boyunca faizsiz olarak erteleme kararını aldıklarını açıkladı.

Bankalardan Soma kararı

GARANTİ BANKASI'NDAN SOMA'YA DESTEK

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Soma'daki müşterileriyle ilgili kendilerinin de bir çalışması olduğunu söyledi. Özen "Türk bankacılık sektörü bu tür hassas konularda kendini çok net ispat etti. tabiiki gereken yapılacaktır. Soma'da meydana gelen durum çok üzücü. Biz de Garanti Bankası olarak gereken her türlü desteği vereceğiz. Buna şüphe olmasın. Bizim de Soma için benzeri bir çalışmamız olacaktır. Kar/zar meselesi bu tür konularda kesinlikle önemli değil." dedi.

BANK ASYA, SOMA KARARINI TWITTER'DAN İLAN ETTİ

Soma'da yaşanan maden faciasının ardından bankalardan arka arkaya açıklamalar geldi. Son olarak Bank Asya Twitter resmi hesaplarından duyurdukları karar ile; Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin Bank Asya'dan edindiği Bireysel Finansman desteği borçları ile Kredi Kartı borçlarının silinmesine karar verildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca Bank Asya'nın Soma Şubesi'nin diğer tüm bireysel ve kobi müşterilerinin Finansman Desteği borçlarının vade farkı olmaksızın yıl sonuna kadar ertelendiği belirtildi.

Bankalardan Soma kararı