Barbaros Şansal için takipsizlik kararı çıktı
AA

Barbaros Şansal için takipsizlik kararı çıktı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturmada, Twitter hesabından 31 Temmuz 2015'te şehitlerle ilgili olarak attığı tweetlerle ilgili Şansal hakkında ''Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme'' ve ''Ölen kişinin hatırasına hakaret''ten suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.

ŞEHİT YAKINLARININ BİZZAT ŞİKAYETÇİ OLMASI GEREKİYOR

Kararda, şikayetçi avukat Rahmi Kurt'un dilekçesinde şüpheli Şansal'ın ölen kişinin hatırasına hakaret ettiği iddiasıyla şikayette bulunduğu belirtilerek, eylemin hangi olay nedeniyle ve hangi şehide karşı işlendiğinin tweette belirtilmediği ve bu tweet nedeniyle hakaret suçunun oluşabilmesi için şehit ya da ölen yakınlarının bizzat şikayetçi olmaları gerektiği vurgulandı.

Barbaros Şansal için takipsizlik kararı çıktı

Dosyada geçerli, usule uygun bir şikayetin bulunmadığı ifade edilen kararda, şöyle denildi: ''Şüphelinin ayrıca 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçunu işlediği ileri sürülmüşse de atılan tweetin metin içeriği dikkate alındığında bu mesajın düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti kapsamında bulunduğunun kabulü gerekmektedir. Bu hürriyetin demokratik toplum gereğinin sonucu olduğu ve tek başına bu tweetin bu suçun oluşmasına elverişli nitelikle bulunmadığı anlaşılmıştır. Bu suçun oluşabilmesi için suçu oluşturan soyut saygısızlık ve reddin ötesinde bir halk kesimine karşı düşmanca tavırlar gösterilmesini sağlamaya veya bu tür tavırları pekiştirmeye objektif olarak elverişli olması gerekmektedir.''

Barbaros Şansal'dan şehitler için skandal sözler haberi

Barbaros Şansal için takipsizlik kararı çıktı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)