Barcelona-Roma maçının golleri

Barcelona-Roma maçının golleri

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 5. haftasında Barcelona, konuk ettiği Roma'yı 6-1 yenerek, E Grubu'ndan çıkmayı garantiledi.

Barcelona Suarez(2), Messi(2), Pique ve Adriano'nun golleriyle Roma'yı 6-1 mağlup etti. 82. dakikada penaltı kaçıran Dzeko, Roma'nın tek sayısını son dakikada kaydetti.

Barcelona 6-1 Roma - VİDEO

Nou Camp Stadı'nda oynanan ve Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği karşılaşmaya hızlı başlayan Barcelona, 15 ve 44. dakikalarda Luis Suarez, 18. dakikada ise Arjantinli yıldızı Lionel Messi ile bulduğu gollerle ilk yarıyı 3-0 önde kapadı.

İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Katalan temsilcisi, 56. dakikada Gerard Pique, 60'da Messi ve 77'de Adriano ile bulduğu gollerle farkı 6'ya çıkardı. Roma'nın tek gol sayısı 90+1. dakikada Edin Dzeko'dan geldi.

Bu arada, Cüneyt Çakır mücadelede iki kez penaltı noktasını gösterdi. Karşılaşmanın 75. dakikasında Roma'da Miralem Pjanic'in yerine dahil olan Türk oyuncu Salih Uçan, oyuna girmesinin 1 dakika sonrasında Neymar'a yaptığı faul nedeniyle penaltıya sebep oldu. Meşin yuvarlağın başına geçen Brezilyalı golcünün şutunda kaleci Wojciech Szczesny topu çıkarırken, dönen topu iyi takip eden Adriano takımının 6. golüne imza attı. Roma ise 82. dakikada Dzeko ile kullandığı penaltıdan yararlanamadı.

Bu sonuçla puanını 13'e çıkaran Barcelona, gruptan çıkmayı garantiledi. Roma ise 5 puanla 2. sıradaki yerini korudu.