Barcelonalı Arda Turan'ın forması satışta

Barcelonalı Arda Turan'ın forması satışta

Atletico Madrid'e ödenen 34 milyon avroluk bonservis bedeli ile kulüp tarihinin en pahalı 7. futbolcu olan Arda'nın adını taşıyan "Barçalı" yeni forması hemen vitrinleri doldurdu. Ancak Arda'nın forma numarası henüz bilinmediğinden Barcelona mağazalarındaki formasının üzerinde de numaranın yer almadığı görüldü.

Barcelonalı Arda Turan'ın forması satışta

Öte yandan İspanyol basını, Arda'nın Barcelona'daki olası forma numarasının 6 (Xavi Hernandez'in eski numarası), 2 (Montoya'nın eski numarası), 17 (Song'un eski numarası) veya 19 (Afellay'ın eski numarası) olabileceğini savundu. Barcelona'nın bu sezonki diğer transferi Aleix Vidal'ın da henüz forma numarası belli değil.

Arda'nın, 5 yıllık anlaşma yaptığı dev ekipte resmi açıklama yapılmamasına rağmen 6 numaralı formayı giyeceği konuşuluyor.

6 NUMARAYI XAVİ GİYİYORDU

Profesyonel futbol yaşantısının tamamını Barcelona'da geçiren ve bu transfer döneminde Al-Sadd'a transfer olan efsane oyuncu Xavi, Katalan ekibinde 6 numaralı formayı giyiyordu. Xavi'nin Barcelona'dan ayrılmasıyla bu numara boş kalmıştı. Manisaspor'da 6, Galatasaray'da ise bir dönem 66 numaralı formayı giyen Arda, Barcelona'da da 6 numarayı tercih etti.

BONSERVİS BEDELİ 80 MİLYON EURO

Öte yandan milli oyuncumuzun serbest kalma maddesinin de 80 milyon Euro olarak belirlendiği açıklandı. Ayrıca Barcelona Kulübü, resmi internet sitesinden 'Arda Turan sizce kaç numaralı formayı giyecek?' konulu bir anket hazırladı. Anketi doğru cevaplayanlara forma hediye edileceği duyuruldu.