Barış Arduç kimdir

d

BARIŞ ARDUÇ KİMDİR?

9 Ekim 1987 yılında İstanbul’da doğdu. Gülay ve Erol çiftinin ortanca oğulları olarak doğdu. Onur adında bir ağabeyi ve Mert adında bir kardeşi var.

KARİYERİ

Ekol Drama okulunda oyunculuk ve tiyatro dersi aldı. Oyunculuğun yanı sıra fotomodellik ve dublaj sanatçılığı yapmıştır. Spor yapmaktan keyif alan Arduç futbol ve yüzmeyi hayatından eksik etmiyor. Oyunculuğa adım atmadan önce cankurtaranlık yapıyordu. İlk oyunculuk deneyimini 2011 yılında 'Küçük Hanımefendi' dizisinde yardımcı oyunculuk olarak yaptı.

2012 yılında 'Dinle Sevgili' adlı dizide oynadı. Yine aynı yıl Ömür Gedik ve Halil Sezai Paracıkoğlu’nun 'Paramparça' adlı klibinde oynadı. Yine 2012 yılında yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı Artvin’in Hopa ilçesinde çekimlerinin yapıldığı 'Benim İçin Üzülme' adlı dizide oynadı ve yıldızı birden parladı. 2013 yılında ATV’de yayınlanan 'Bugünü Saraylısı' adlı dizide Selim karakterine can verdi. Sevilen dizi iki sezon devam etti.

Barış Arduç ilk sinema deneyimini ise 2014 yılında 'Sadece Sen' adlı filmde yaşadı. 14 Kasım 2014 tarihinde vizyona giren 'Deliha' adlı sinema filminde sevgilisi Gupse Özay ile oynadı. Filmde Zeliha (Gupse Özay) karakterinin peşinden koştuğu yakışıklı fotoğrafçı Cemil karakterini oynadı.

KİRALIK AŞK DİZİSİYLE ÜNLENDİ

İlk başrol tecrübesini ise 10 Mart 2015 tarihinde Racon: 'Ailem İçin' dizisinde yaşadı. ATV’de yayınlanan dizi beklenen reytingi getirmediği için dört bölüm yayınlandı ve sonra tv'den kaldırıldı.

Barış Arduç’a bugünkü popülerliğini sağlayan dizi ise 2015 yılında Star Tv’de yayınlanan 'Kiralık Aşk' isimli dizi oldu. Dizide yakışıklı ve başarılı bir ayakkabı tasarımcısı olan Ömer karakterini canlandıran Barış Arduç büyük ilgi gördü. Yine 2015 yılında 'Derimod' adlı firmanın reklam yüzü oldu.