Bartholomeos Kapadokya'da ayin yönetti

Bartholomeos Kapadokya'da ayin yönetti

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde restorasyonu tamamlanan Aios Nichole Manastırı'ndaki kilisede özel izinle gerçekleştirilen ayinde, İncil'den çeşitli bölümler okundu, dua edildi, ilahiler söylendi.

Yaklaşık 2 saat süren ayine, Yunanistan'ın başkenti Atina ve İstanbul'dan yaklaşık 400 kişi katıldı. Ayin öncesi çok sayıda Ortodoks, kilise girişine hazırlanan masaya mum yakıp bıraktı, dilek tuttu.

Ayinin ardından tarihi manastırın bahçesinde açıklama yapan Bartholomeos, Kapadokya'nın Hristiyanlığın en eski dönemlerinden itibaren seçkin din adamları ve kutsal şahsiyetler yetiştirmiş bir bölge olduğunu söyledi.

Tarihi önem sahip Aios Nichole Manastırı'nın restorasyonuyla bölge turizminin önemli bir değer kazandığını belirten Batholomeos, şunları kaydetti:

''Tarihi önem sahip Aios Nichole Manastırı'nın restorasyonunun tamamlanmasının ardından bizi Kapadokya bölgesinin bu güzel beldesine açılış için çağıran Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak ve restorasyona öncülük eden diğer görevlilere teşekkür ediyorum. Kendileri aldıkları inisiyatiflerle beldelerine yeni bir tarihi, turistik mekan kazandırmışlardır. Kapadokya, insanı huzura sevk eden manevi atmosferiyle bizleri her sene kendine çekmektedir. Bu kişiler tanrı sevgisiyle yola çıkmışlar ve sayısız zorluklara göğüs germişlerdir. Hristiyan Müslüman ayrımı yapmadan bu topraklarda sevginin yolunda ömrünü tamamlamış herkesin mekanı cennet olsun.''

Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak da birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kapadokya'nın en önemli merkezlerinden biri olan beldedeki manastırı yaklaşık 2 yıl önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alarak restorasyonuna başladıklarını söyledi.

Örnek bir açılış töreni olduğunu belirten Ak, ''Yunanistan'dan çok sayıda kişi geldi. Bartholomeos'un da açılışa katılması ile kardeşlik adına dünyaya güzel bir mesaj verdiğimize inanıyorum'' dedi.

Tören sonunda Ak, Bartholomeos'a plaket ve çini tabak hediye etti.