Bartın ve Zonguldak'ta maden işçileri grev kararı aldı
İHA

maden

Bartın’ın Amasra ilçesi ile Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Armutçuk Beldesi’nde faaliyet gösteren HEMA Enerji’ye ait maden ocaklarında çalışan 500 işçi, toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmayınca grev kararı aldı.

Ramazan Bayramı öncesi HEMA ve Denfa şirketlerinde çalışan 301 madenci çift asgari ücret ve sosyal haklarının ödenmesi için hak arama mücadelesi başlatmış, 6 gün süren iş bırakma eyleminin ardından iş verenin çift asgari ücret, sosyal haklar ve geriye dönük çift asgari ücretleri ödeyeceğini açıklamasının ardından iş bırakma eylemi son bulmuştu.

GREV KARARINI AÇIKLADILAR

Toplu sözleşme görüşmelerinin devam ettiği esnada ara bulucu raporlarına da uymadığı ileri sürülen HEMA şirketinin, verdiği sözleri yerine getirmediğini ifade eden Genel Maden İş Sendikası Genel Sekreteri Hakkı Arslan ve GMİS Yönetim Kurulu Üyeleri, HEMA’nın kuyusunun bulunduğu Tarlaağzında işçilerle bir araya gelerek grev kararını açıkladı.

GMİS Genel Sekreteri Hakkı Arslan, işverenle dün akşam yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayınca grev kararı aldıklarını söyledi.

GREV 2 EYLÜL'DE UYGULANACAK

Grev kararının 2 Eylül’de uygulanacağını belirten Arslan, işçilere hitaben yaptığı konuşmada şöyle konuştu, "Şirketle dün akşam yaptığımız son görüşmede yer altında çalışan arkadaşlarımıza çift asgari ücret, sosyal yardım ve ondan sonra yüzde 6 zam istedik. Yer üstünde çalışan arkadaşlarımız için ise yüzde 15 zam ve iyileştirme istedik. Bugün saat 12.00’ye kadar bize tekrar masaya oturup oturmayacaklarını söyleyeceklerdi, fakat şu ana kadar bir gelişme yok. Onun için biz de genel merkez yönetim kurulu ile aldığımız karar gereğince Bartın’ın Amasra ve Zonguldak’ın Armutçuk ocaklarında çalışan işçilerimizle greve gitme kararı aldık. Bu kararımızı yarın şirkete resmi yollardan tebliğ edeceğiz. Yasal süre içerisinde bir gelişme olmazsa 2 Eylül çarşamba günü grevimiz başlamış olacak."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)