Bartınlı kadınlar sokak köpekleri için ağladılar

Bartın Hayvanseverler Derneği öncülüğünde Kozcağız Belediyesi binası önünde toplanan grup, sokak köpeklerin henüz kimlikleri belirlenemeyen kişi ya da kişilerce tarım ilacı konulan etle zehirlenerek telef edildiğini öne sürdü.

Bartınlı kadınlar sokak köpekleri için ağladılar

SOKAK HAYVANLARININ DENETİMSİZ ÇOĞALMASI ÖNLENMELİ

Bartın Hayvanseverler Derneği Başkan Yardımcısı Şenol Dağlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyenin hayvanları koruyamadığını iddia etti. Hayvanların can çekişerek telef olduğunu ileri süren Dağlıoğlu, "Sokak hayvanlarının denetimsiz çoğalmalarını önlemek için bir rehabilitasyon merkezi kurulup kısırlaştırma, aşılama ve tedavilerinin yapılarak yaşadıkları ortama bırakılmaları sağlanmalıdır" dedi.

HAYVANSEVERLER BAŞKANLA GÖRÜŞTÜ

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman'ı ziyaret etti.

Burada Dağlıoğlu, belediyenin sokak hayvanlarına sahip çıkmasını ve üzücü olayların yaşanmaması için gerekli tedbirleri almasını istedi. Karaman da belediye bünyesinde veteriner hekimlerinin bulunduğunu ve rutin olarak sokak hayvanlarının aşı ve kısırlaştırmalarının yapıldığını dile getirerek "Sizin 10 hayvan barındırdığınız bir barınak var mı? Sizin göreviniz, bu hayvanları barındırmak, yaşatmak, sağlıklarıyla ilgilenmek, yiyeceklerini temin etmektir. Bana bir barınak yapın, ben gereken ne varsa yapayım. Kuru kuruya hayvanseverlik yapmayın. Ben, kuru kuruya hayvanseverlik yapmıyorum" diye konuştu.

Dağlıoğlu ise hayvanların bir barınakta tutulmasını değil, aşı ve kısırlaştırmalarının yapılarak yaşam ortamlarına bırakılmalarını istediklerini kaydetti. Beldenin farklı noktalarında 5 Mart'ta telef olan köpekler gören vatandaşlar, durumu belediye ekiplerine bildirmişti. Zehirlenerek telef oldukları tahmin edilen 18 köpek, çöp depolama alanına gömülmüştü.

Bartınlı kadınlar sokak köpekleri için ağladılar