Barzani: KCK'nın tavrı HDP ve Öcalan'ın rolünü zayıflattı
AA

Neçirvan-Barzani

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik hava operasyonlarına ilişkin, "Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesut Barzani ve Hükümeti, yeniden bir ateşkesin sağlanması için rol üstlenmeye hazırdır. Barış sürecinin ve ateşkesin kaldığı yerden devam etmesi için her türlü göreve hazırız. Şiddet ve silah hiçbir sorunu çözmez" dedi.

"KCK'NIN AÇIKLAMASI, HDP VE ÖCALAN'IN ROLÜNÜ ZAYIFLATTI"

Barzani, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin IKBY bölgesindeki PKK hedeflerini bombaladığını ifade ederek, "Bu bombalama, KCK Başkanı'nın 'ateşkes ve Türkiye ile olan barış süreci sona ermiştir. HDP ve Abdullah Öcalan da PKK'nın silah bırakması konusunda karar veremez' açıklamasından sonra gerçekleşti. KCK'nın bu açıklaması HDP ve Öcalan'ın bu konudaki rolünü zayıflattı" değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE HÜKÜMETİ, BÜYÜK BASKIYLA KARŞI KARŞIYA"

Bu gelişmenin Türkiye kamuoyunda çok büyük etkisi olduğunu vurgulayan Barzani, "Türkiye hükümeti büyük bir baskıyla karşı karşıya kaldı. Ardından Türkiye'de bir kaç polis öldürüldü. PKK, bu eylemlerin sorumluluğunu üstlendi. Bu gelişmeler durumu iyice karmaşık bir hale getirdi" ifadelerini kullandı.

"BARIŞ SÜRECİ BÜYÜK KATKILAR SAĞLADI"

Barış sürecinin zemininin, Türkiye ile PKK yöneticileri arasındaki uzun çaba ve gayretler sonucunda oluştuğunu anlatan Barzani, açıklamasında, "Bu süreç, önemli aşamalar katetti. Barış süreci, demokrasinin, birlikte yaşama kültürünün ve halkın huzurunun üzerinde büyük katkılar sağladı" görüşlerine yer verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)