Başbakan 23 Nisan Resepsiyonu öncesi konuştu

Meclis Fuaye Salonu'nda düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak "Sabır gerekir, her şeyi bir anda söylersek olmaz" dedi.

Başbakan 23 Nisan Resepsiyonu öncesi konuştu

"KARABAĞ SORUNU ÇÖZÜLMEDEN NORMALLEŞME OLMAZ"

Erdoğan, 1915 olaylarına ilişkin yayımladığı açıklamanın hatırlatılması üzerine "Karabağ sorunu çözülmeden Ermenistan ile normalleşme olmaz" şeklinde konuştu.

"1 MAYIS'TA GERİ ADIM YOK"

Başbakan Erdoğan, Twitter heyetinin ziyaretine ilişkin sorular üzerine "Verdikleri sözleri yerine getirmezlerse gereğini yaparız" ifadelerini kullandı.

'Taksim'de 1 Mayıs' tartışmalarına ilişkin ise "Geri adım yok, kimsenin bayramı zehir etmeye hakkı yok" dedi.

DAR BÖLGE TARTIŞMASI

Başbakan dar bölge tartışması ile ilgili "Muhalefet destek vermese de biz Meclis'e getireceğiz" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan görüşmesi yarın akşam saat 18:30'da Köşk'te yapılacak.

DAVUTOĞLU: BU BİR ÇAĞRIDIR

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajına ilişkin, "Tarih siyah beyaz değildir. Herkes acıları paylaşma erdemini göstermeli. Umarım uzattığımız el havada kalmaz. Türkiye baskılar altında açıklama yapmaz, açıklama konjonktürel değildir" açıklamasını yaptı.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ İDDİALARI

Davutoğlu, Süleyman Şah Türbesi ile ilgili sorulara, "Oradaki askerlerimizin güvenliği için ne tedbir alınması gerekiyorsa yapılır. Belli dönemlerde rutin değişimler yapılır. Oradaki askerler alınır başka askerler götürülür. Durumun, ihtiyacın mahiyetine göre de orası tahkim edilir, olan budur." şeklinde yanıt verdi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akar, Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan askeri takviye ile ilgili olarak "Olağanüstü bir durum yok. Planlı bir faaliyet" dedi.

TBMM'de 23 Nisan Resepsiyonu İZLE

CUMHURBAŞKANI GÜL, RESEPSİYONA EŞSİZ KATILIYOR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 23 Nisan Resepsiyonu'na eşsiz katılacağı öğrenildi.

Başbakan 23 Nisan Resepsiyonu öncesi konuştu

AYM BAŞKANI KILIÇ RESEPSİYONA KATILMADI

23 Nisan Resepsiyonu'na Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın katılmadığı öğrenildi.

MECLİS'TE BERKİN ELVAN MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Berkin Elvan'ın ölümünü hatırlatarak "Benzer ölümler olmasın diye bugünü ona adadım" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimi konusundaki sorular üzerine "Aday için her partinin beklediği kadar bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ: ÇIKAN ADAYLARI GÖRMEK İSTİYORUZ

TBMM'nin 94. açılış yıl dönümü resepsiyonunda, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamasına ilişkin, yazılı açıklamayla detaylı değerlendirme yaptığını ifade etti. "Başbakan bu yolla dünyaya ılımlı mesaj vermek istiyor olabilir mi?" sorusu yöneltilen Bahçeli, bu sorunun cevabının da 3 sayfalık açıklamasında yer aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı adaylarının ne zaman belli olacağının sorulması üzerine Bahçeli, "İleriki günlerde. Kim aday çıkıyor onları görmek istiyoruz" dedi. Bahçeli, "Muhalefetin uzlaşması mümkün mü?" sorusuna, "Bunlar çok erken sorular" yanıtını verdi.

Başbakan 23 Nisan Resepsiyonu öncesi konuştu

"AKŞENER OLSAYDI SÖYLERDİM"

Başbakan Erdoğan'ın "Ters köşe yapabiliriz" sözleri hatırlatılan Bahçeli, "Bu üslup bizim üslubumuz değil. Bizde ters köşe diye üslup yok" dedi.

Cumhurbaşkanı adaylarının nasıl bir profile sahip olacağının sorulması üzerine de Bahçeli, geçtiğimiz Salı günkü TBMM grup toplantısında kimin Cumhurbaşkanı olup olamayacağını söylediğini anımsatarak, "Bu benim adayım denilecek insan arıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. "Adayınız Meral Akşener mi?" sorusunu cevaplayan Bahçeli, "Olsaydı söylerdim" dedi.

BAHÇELİ'YE FERDİ TAYFUR SORUSU

Bu yıl Meclis'e klasik otomobiliyle gelmediği hatırlatılan Bahçeli, "Bu yıl olmadı" dedi. Bahçeli, "Arabada yine Ferdi Tayfur mu dinliyorsunuz?" sorusuna, "Ferdi Tayfur'un dışında da var" karşılığını verdi.