Başbakan: Adaletle hareket edeceğiz

Başbakan Binali Yıldırım, Valilar toplantısında kameralar karşısına geçti. Gündeme ilişkin değerlerndirmelerde bulunan Başbakan, FETÖ soruşturmasına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

İNTİKAM DEĞİL ADALET ARIYORUZ

Sapla samanın karıştığı konusunda şikayetlerin geldiğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, intikam duygusuyla değil, adalet hareket edileceğini söyledi.

Başbakan: Adaletle hareket edeceğiz

Başbakan Yıldırım: Adaletle hareket edeceğiz İZLE

"İNTİKAM DUYGUSUYLA DEĞİL ADALETLE.."

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

"FETÖ darbe girişimiyle birlikte, açığa alınan memuriyetten çıkarılan çok sayıda kamu görevlisi var. Burada zaman zaman titiz davranılmadığı, sapla samanın karıştığı, yaşla kurunun yandığı şeklinde sezenişler, şikayetler geliyor. İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz. Bu mesaj herkese. Buna savcılar da, hakimler de, kamu görevlileri de dahildir. Biz yurdun her köşesinde gidip bu işlerle ilgilenebilecek, kontrol edebilecek şansımız yok. Bizim sizlerin ferasetine, adaletine güvenmekten başka yönümüz yok. Kılı kırk yaracaksınız. Burada ölçünüz belli. Baştan dedik ki, 17/25 Aralık sonrasında örgütün devletle bilek gürüşü yaptığı gündür. O günden sonra bu örgütle bağlantılı iş yapanlar varsa, bunların mazur görülmesi asla düşünülemez. O yüzden yapacağınız çalışmalarda bu hususa özellikle ehemmiyet vermenizi istiyorum.

"BÖYLE BİR ÖRGÜTLE KARŞI KARŞIYAYIZ.."

Müsteşarımıza, dün Sayın Cumhurbaşkanımıza da talimat bu yönde, Başbakanlık Müsteşarlığı başta olmak üzere her yerde bir nevi kriz merkezi oluşturulmalı. Bu konularda kendisine haksızlık yapıldığını söyleyen, sizin tepsitleriniz varsa bir birim vasıtasıyla toplayın. Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Adalete, hukuka uymayan bir iş varsa, bu çalışmalar tamamlandıktan sonra dönüp bakılacak ve yapılan yanlışlar düzeltilecek. Baştan yüzde 100 doğru yapılamayacağını kabul ettik. Çünkü örgüt kapalı, saydam değil. Tespitte bize zorluk çıkarıyor. Böyle bir örgütle karşı karşıyayız. Bu konularda ne işi sulandıralım ne de bariz hatalara asla ve asla izin verelim.

JANDARMA VE EMNİYET BİRLİĞİ

OHAL'le jandarma ve sahil güvenlik İçişlerine bağlandı. Bu taşrada hissedilmedi. O yüzden oradaki sevk ve idarede bu hususu gözden uzak tutmayın. Emniyete ne kadar önem veriyorsanız jandarmaya da önem verin. İkisi bir olunca yönettiğiniz ildeki asayiş çok daha rahat bir şekilde sağlanacak. Bu kurumlar arasında bir uyumsuzluk çıkarsa, o zaman zafiyet var demektir, büyük sıkıntı kapıda demektir. Bu konulara dikkat etmenizi istiyorum. Zamanı etkin kullanacaksınız, terörle mücadelede daha hızlı ve esnek hareket edeceksiniz."