Başbakan Binali Yıldırım'dan İngiltere değerlendirmesi

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Binali Yıldırım'dan İngiltere değerlendirmesi

TÜRKİYE'YE VADE BİÇEN CAMERON'A İNGİLİZ HALKI VADE BİÇMİŞTİR

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararına ilişkin konuşan Başbakan Yıldırım, Cameron'ın Türkiye üzerinden bir kampanya yürüttüğünü ancak İngiliz seçmenlerin bunlara itibar etmediğini söyledi. Binali Yıldırım, "Türkiye'ye vade biçen Cameron'a İngiliz halkı vade biçmiştir." diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım'dan İngiltere değerlendirmesi VİDEO

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

"Biz birliğin güçlenerek gelecekte devamından yanayız. Bu, Avrupa'nın barışı, bölgenin istikrarı için önemli bir konudur. Ancak bu konuda Avrupa Birliği'nin, kendisini diğer bölge ülkelerinden soyutlayan bir anlayışı terk etmesi gerekir, daha kucaklayıcı bir vizyon ve gelecek arayışında olmalıdır.

Türkiye üzerine oturtmasına rağmen İngiliz seçmeni Cameron'ın bu sözlerine itibar etmediğini göstermedi. Türkiye'ye vade biçen Cameron'a İngiliz halkı vade biçmiştir. Türkiye'nin AB üyeliği kararı verilmesi aşamasında biz gerekli çalışmaları yaparız o gün geldiğinde nihai kararı verecek olan millettir. Ak Parti tarihi geçmişi ve geleneği olan bir parti olduğu gibi diğer partilerin iç meseleleri ile ilgilenmeyi doğru bulmaz."