Başbakan Davutoğlu Almanya'da soruları yanıtladı

Başbakan Davutoğlu Almanya'da soruları yanıtladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya'da, Pensilvanya'da Fethullah Gülen'le görüşmesine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu "Pensilvanya ziyaretiyle ilgili dönemin Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a bilgi vermişmiydiniz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

GÜL'DEN İZİNSİZ BİR YERE GİTMEDİM

"Hafızalar yanılabilir tabi... Ben başdanışmanken de o dönemki Cumhurbaşkanımız Sayın Gül'den izin almadan hiç bir şehre gitmediğim gibi, hiç bir sokağa dahi gitmedim. Hiç bir toplantıya katılmadım. Devlet ahlakı da bunu gerektirir.

GÖRÜŞMEYE GİDECEĞİMİ GÜL'E SÖYLEDİM

Bu görüşme, Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları sürerken gerçekleşti. New York'ta Sayın Gül ile birlikteydik. Böyle bir görüşmeye gideceğimi önceden kendisine söyledim. Tabi aradan süre geçti. Hafıza yanıltıcı olabilir. Benim Sayın Gül'e nasıl bir saygım olduğunu kendisi de bilir. Ama zihnim çok berrak. Türkiye'den ayrılmadan önce de o görüşme ile ilgili o dönemki Başbakımız Sayın Erdoğan'la da bu konuyu görüşmüştük."

AŞILAMAYAN ŞEY HDP VE KANDİL'İN DAR HESAPLARIDIR

Selahattin Demirtaş ve HDP'lilerin seçime yönelik söylemlerine cevap veren Davutoğlu, "Mutabakata uysalardı süreç 2014'te tamamlanırdı. Demirtaş'a 1 Ekim'deki görüşmemizi hatırlatırım. Silah bırakmamak seçim öncesi şantaj yapmak demektir. Artık tercihlerini yapmak zorundalar. Talebimiz silahların bırakılmasıdır. Aşılamayan tek şey HDP ve Kandil'in dar hesaplarıdır. Parlamentoya giremedik diyerek provokasyona kalkışmasınlar." dedi.

GÜLEN'İ 2013'TE ZİYARET ETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fethullah Gülen’i 2013 yılının Eylül ayında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ile o tarihte Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde ziyaret ettiğini açıklamıştı.

GÜL, "SONRADAN ÖĞRENDİM" DEMİŞTİ

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Azerbaycan’da düzenlenen 3. Küresel Açık Toplumlar Forumu’na katılan Abdullah Gül, Türkiye’ye dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bir açıklaması oldu. 2013 senesinde Fethullah Gülen’i ziyaret ettiğini ve bu konuda da sizin izniniz ve görüşünüzün alındığını söyledi. Buna ilişkin neler söyleyebilirsiniz?" sorusu üzerine, "Benimle ilgili kısmında bir yanlışlık var. Ben sonradan öğrenmiştim" yanıtını vermişti.