Başbakan Davutoğlu Çipras ile İzmir'de görüşecek
Ajanslar

Başbakan Davutoğlu Çipras ile İzmir'de görüşecek

Türkiye ile Yunanistan arasında Ege randevuları yeniden başlıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ı İzmir’de ağırlayacak.

ŞUBAT AYININ BAŞINDA BULUŞACAKLAR

Bir yıl aradan sonra iki ülke dördüncü Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi için Şubat ayı başında İzmir’de buluşacak. Bir sonraki Konsey toplantısı da Simi’de yapılacak. Her iki ülkenin yine balık menüleriyle birbiriyle yarışması bekleniyor.

Türkiye ile Yunanistan arasında 2000 yılı başında başlayan yakınlaşmalarda eski Dışişleri Bakanları İsmail Cem ve Yorgo Papandreu da sık sık Ege’de buluşmuş ve servislerde balık menüleriyle yarışmıştı. Davutoğlu ve Çipras’ın beraberlerinde bakanlarla katılacağı Konsey toplantısı sırasında İzmir’de Türkiye-Yunanistan İş Forumu’nun dördüncüsü de yapılacak. Türkiye ile Yunanistan arasında 2002 yılında başlayan ve 12 yıl boyunca uzlaşmaya varılamayan “istikşafi görüşmelere” de geçtiğimiz ay geri dönülmüştü. Önce Yunanistan’daki seçim ve referandum ardından da Türkiye’deki seçimler nedeniyle 15 aydır yapılamayan istikşafi görüşmelerin 59’ncusu İstanbul’da yapılmıştı.