Başbakan Davutoğlu CNN'e konuştu
AA

davutoğlu

Başbakan Davutoğlu, Amerikan CNN International kanalında Gazeteci Christiane Amanpour'un IŞİD ve PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyona ilişkin sorularını yanıtladı.

Amanpour’un "Savaşa geç katıldınız. Bu ani tavır değişikliğin nedeni nedir?" sorusuna Davutoğlu, "Aslında ani bir dönüş değil. Suriye toprağındaki tüm terörist varlıklara başından beri son derece aktif şekilde karşıyız. Ancak bu kez IŞİD, geçen pazartesi Suruç’ta 32 vatandaşımızı öldürdü. Perşembe günü, sınırda 1 askerimizi şehit etti. Dolayısıyla sınırımızı IŞİD’ten temizlemek gereklilik halini aldı ve operasyona hemen başladık" yanıtını verdi.

Başbakan Davutoğlu CNN'e konuştu İZLE

SAVAŞ KÜRTVATANDAŞLARIMIZA DEĞİL, PKK'YA KARŞIDIR

Davutoğlu, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili soruya, "Öncelikle, bu savaş 'Kürt vatandaşlarımıza' değil, PKK’ya karşıdır" şeklinde yanıt verdi.

Başbakan Davutoğlu CNN'e konuştu

"HDP KABUL ETMEDİ ÇÜNKÜ PKK İLE BAZI BAĞLARI VAR"

Davutoğlu, "Operasyonların iç siyasete yönelik olduğu" iddiasına karşılık şunları kaydetti:

"Bu, sahadaki gerçekliğe karşı bir iddia. 7 Temmuz seçimleri Türkiye’de yeni bir siyasi tablo yarattı ve biz de koalisyon hükümeti kurmaya çalışıyoruz. Tüm siyasi aktörler, terörle mücadelede birleşmelidir. Bu yüzden IŞİD saldırılarından sonra, tüm siyasi parti liderlerine ortak deklarasyona imza atmak için çağrı yaptım. Sadece HDP kabul etmedi. Çünkü PKK ile bazı bağları var. Tekrar tekrar onları terörle ortak mücadeleye davet ettim. HDP'ye karşı değil. HDP, bir ikilemle karşı karşıya. PKK’nın terörist faaliyetlerini reddetmiyorlar, kınamıyorlar. Siviller ve polis PKK tarafından öldürüldüğünde, kınamaları için çağrıda bulunduk. Bunu bile yapamadılar."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)