Başbakan Davutoğlu İstanbul'da 10 ilçede konuştu
AA

Başbakan Davutoğlu İstanbul'da 10 ilçede konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun tüm yurdu kapsayan miting maratonu 2-3 Haziran tarihlerinde İstanbul'da devam ediyor. Davutoğlu, özel uçakla saat 10.15'te İstanbul'a geldi. Davutoğlu'nu, Atatürk Havalimanı'nda yetkililer karşıladı. Başbakan Davutoğlu ile eşi Sare Davutoğlu da İstanbul'a geldi.

MİTİNGLER DÜNYANIN HER YERİNDEN İZLENİYOR

İstanbul'daki 16 ilçeyi kapsayan miting programı süresince Yeni Türkiye Dijital Ofisi her ilçe mitingini canlı yayınlarla sosyal medyaya taşıyarak bir ilki gerçekleştirdi. İlk kez bir siyasi liderin mitingleri, birçok sosyal mecrada gün boyu gerçek zamanlı olarak paylaşıldı ve dünyanın her köşesinden izlenebildi.

DAVUTOĞLU 10 İLÇEDE KONUŞTU

Davutoğlu, 2 günlük İstanbul programının ilk gününde Zeytinburnu, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Bahçeşehir, Esenyurt, Küçükçekmece, Fatih, Güngören ve Bağcılar'da konuşarak rekor kırdı.

Başbakan Davutoğlu'nun miting konuşmalarından önemli ayrıntılar..

"HEPSİ BİR OLMUŞ"

Davutoğlu Zeytinburnu mitinginden halka seslendi. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bizler halkla buluşurken, onlar perde gerisinden kumpaslarla, tuzaklarla bizi engellemeye çalışıyorlar. Bakıyorsunuz MHP, CHP, HDP perde gerisinden temaslar halinde. HDP diyor ki 'CHP ile koalisyon yapabilirim'. Yine 'MHP gelse de çözüm süreci devam eder' diyor. CHP, HDP'ye pas atıyor. 'Diyanet'i kaldıracağım' diyor, HDP 'Biz de kaldıracağız' diyor. Bunların arkasında da paralel çete, bunları organize ederek intikam peşinde."

"Öyle bir tablo var ki artık hepsi beraber. Pensilvanya'ya vuruyorsun ses CHP'den çıkıyor. CHP'ye vuruyorsun HDP'den çıkıyor. HDP'ye vuruyorsun MHP'den çıkıyor. Hepsi bir cephe olmuş, AK Parti'nin karşısında yürüyüşümüzü durdurmak istiyor. Üç legal parti bir yerde, onları destekleyen üç tane de paralel yapı. Pensilvanya, Kandil ve DHKP/C."

"Dünyanın en büyük havalimanı, üç katlı tüneli yapıyoruz. Kanal İstanbul hayata geçiyor. Kim yapıyor? Söyleme vakti geldi onlar konuşur AK Parti yapar. Biz notere değil millete güveniriz. Verdiğimiz her sözü tutarız. Bizim dönemimizde Zeytinburnu çok büyük destekler aldı."

"Biz AK Parti kadroları bunların hepsine milli irade desteği vereceğiz inşallah. Şimdi inşallah tarihi bir mekan olarak Zeytinburnu'nu yeniden inşa ediyoruz."

"7 Haziran'da bunların tuzaklarını başlarında parçalayacak mıyız? Topkapı surlarından yeni fetih mübarek olsun diyecek miyiz? Doğru karar istikrar, doğru karar Ak Parti."

BAHÇELİEVLER MİTİNGİ

Davutoğlu, İstanbul ilçe mitingleri kapsamında Bahçelievler'de konuştu. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"İstanbul'un çehresini, baştan aşağı değiştirdik. Kadir Bey ve bütün İstanbul aşıkları İstanbul'u değiştirdik. Dünyada liderliğe oynayan Türkiye'den gurur duyuyor musunuz? Artık faizsiz kredi veren şefkatli bir devlet var. Eğer herhangi bir vatandaşımız evinde akşam kaygılıysa, bize uyku haram olur."

GAZİOSMANPAŞA

İstanbul ilçe mitingleri kapsamında Gaziosmanpaşa mitinginde halka seslenen Davutoğlu'nun konuşmasıdan öne çıkan başlıklar şöyle:

"Biri diyor imam hatiplerin orta kısmını kapatacağız diğeri de biz de diyor. Biz buna izin verir miyiz? Bütün bu zulümlere kim son verdi. Tarih mecranda akıyor. İkna odalarını kuranlar Meclis dışında başörtülü başı açık olanlar el ele Meclis'e yürüyor."

"Bayırbucak Türkmenleri yardıma ihtiyaç hissettiklerinde, önümüze dosyalar geldiğinde, doğru, talimat verdik. 'Gidin Bayırbucak Türkmenlerini, Hac yolunu bekleyen o yiğitleri yalnız bırakmayın' dedik ve yardım ettik. Şimdi birileri bu devletin bütün mahremiyetini yok ederek, casusluk faaliyetiyle bunlar üzerinden Türkiye'yi şikayet ediyorlar."

"Bizim için AK Parti için millet bir bütündür Kudüs Yahudilerindir diyen birisi milleti ve Kürtleri temsil eder mi? Peki buna sessiz kalan MHP milleti temsil eder mi? Hakkari ve Edirne'de milletimizle kucaklaşan parti kim?"

"Türkleri, Kürtleri, Alevileri, Sünnileri temsil eden parti hangi parti? Tarih bize derki Osmanlı ve Selçuklu hangi topraklarda hükmetmiş ise oralarda onlar bizim tabi dostumuzdur."

"Şimdi bu baskılar altında onlar meydanda iken Gaziosmanpaşa meydandan çekilir mi? Ev dolaşıp bunları anlatacak mıyız? Milletvekili adaylarımız saldırıya uğradı bunların sesi çıkmadı."

"Vatandaşlarımıza artık doksanlı yıllarda olduğu gibi sen neden Kürtçe konuşuyorsun diyen bir devlet yok. Şefkatliyiz Türk, Kürt ayrımı yapmadık yapmayacağız ama hiçbir tehdide pabuç bırakmadık bırakmayacağız."

"İstanbul da dahil bazı mahallelerde, bazı bölgelerde, gidip orada buradaki vatandaşlarımıza, 'Bak, senin şu şu ilde, şu köyde akraban var. Bizim doğrultumuzda davranmazsanız sizin akrabalarınızı cezalandırırız' diye tehditler yaptıklarını biliyoruz. Tek tek tespit ettik, ediyoruz. Buradan uyarıyorum, bu tehditlere devam etmeleri halinde her türlü tedbiri alır seçim güvenliğini sağlarız Allah'ın izniyle ama bu tehditlere boyun eğmeyiz. Ne Doğu'da ne Güneydoğu'da ne İstanbul'da ne İzmir'de ne Ankara'da ne Hakkari'de ne Diyarbakır'da, bir tek vatandaşım dahi çekinmesin, korkmasın. 90'ların Türkiye'si yok. Kudretli ve şefkatli Türkiye Cumhuriyeti var"

"Gençlerden beklediğimiz ilk oyunu kullanacak en az 10 genç bulacak. Gençler gençleri ayağa kaldıracak mıyız? Hadi herp beraber 2023'e yürüyelim diyecek miyiz?"

ARNAVUTKÖY

Başbakan Davutoğlu Arnavutköy mitinginde halka hitap etti. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"Davos'ta Cumhurbaşkanımız One Minute dediğinde neler söylediler. Biz hiç boyun eğdik mi? Bunların iktidar davası olmadığına göre, bunların derdi Ak Parti'nin yürüyüşünü durdurmak."

"Bizi hesaba çekeceklerini söylüyorlar. Yahu bu millet hesabını yapmış zaten. Bizi seçmiş. Sizin buna yüreğiniz yeter mİ?"

BAŞAKŞEHİR

Başbakan Davutoğlu, 2023, 2053, 2071'i hedef göstererek büyük bir yürüyüşte olduklarını belirterek, Kılıçdaroğlu'nun ise 2035 yılını hedef gösterdiğini söyledi.

Bugün 6. mitinglerini yaptıklarını hatırlatan Davutoğlu, konuşmasında şunları dile getirdi:

"Her yerde İstanbullular ayakta. Çünkü İstanbul artık hiç ayrım gözetmeden herkese kucağını açtı, herkese hizmet götürüyor. Eskiden Başakşehir ve bu bölgede hem Başakşehir vardı ama Güvercintepe'de, Şahintepe'de ve birçok yerde en temel ihtiyaçlar karşılanmamıştı. Bütün ihtiyaçlarınızı kim karşıladı? Tapu sorununuzu kim çözdü? Burası İstanbul'a uzak kabul edilirdi, ulaşmak imkansızdı. Şimdi Olimpiyat Standı'ndan Başakşehir'e buradan otogara, oradan Yenikapı'ya kadar metro hattını kim getiriyor? Yine buradan Kayaşehir'e uzatıyoruz. Ayrıca Mahmutbey-Gayrettepe-Kabataş hattını da bununla bağlıyoruz. Metruk, terk edilmiş, kenarda zannedilen her İstanbul köşesi artık İstanbul'un merkezi oluyor."

Türkiye'nin 2002 yılında gücü kalmamış hasta adam durumuna düşürüldüğünü anımsatan Davutoğlu, ülkeye, İstanbul'a ve Başakşehir'e yapılan yatırımları anlattı.

Davutoğlu, bazı muhalefet partilerin "Kanal İstanbul buradan giderse, Başakşehirlilerin hukuklarının zayi olacağı" şeklinde propaganda yaptığını belirterek, hiç kimsenin hukukunun çiğnenmeyeceğini söyledi.

"AK Parti'yi Başakşehir'de rekor kırarak tekrar iktidara getirecek miyiz?" diye soran Davutoğlu, seçimlerde AK Parti'ye en çok oy çıkan ilçeyi ziyaret edeceğini kaydetti.

ESENYURT

Başbakan Davutoğlu, Esenyurt'ta konuştu. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"Esenyurt'ta milli irade rüzgarı esiyor. İşte şimdi, 7 Haziran'da sandık önünüzde. Size emanetimiz fevc fevc sandıklara gitmeniz. Gece gündüz bütün kardeşlerinize, gelin hep beraber sandığa gidelim, diyecek misiniz?"

"Esenyurt, bütün metro hatlarının buluştuğu bir ilçe olacak inşaallah."

KÜÇÜKÇEKMECE

Davutoğlu, Küçükçekmece'de halka hitap etti. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

"'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanı, Taksim de bizim Kabemiz' diyor. Bitlis'te, doğuda da dinden, Diyanet'ten, Medine vesikasından bahsediyor. Sen ne anlarsın Medine'den. Demirtaş 'Ben Kürtleri temsil ediyorum' diyor. Selahaddin Eyyübi'nin ordusunda yürüyen Türkler, Kürtler, Araplar. Onların çocukları bunlara temsil görevi verir mi? Çanakkale'de Türkler, Kürtler omuz omuza İstanbul'u savundular. Şimdi meydanı bunlara bırakır mı?"

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)