Başbakan Davutoğlu Manisa'da konuştu

davutoğlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Manisa'da partisinin il kongresinde konuşma yaptı.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Cumhuriyet çok fetret gördü. Biz ülkedeki fetreti bitirdik, bir daha bu topraklarda fetrete izin vermeyeceğiz.

Manisa fetret devrini bitiren şehirdir. Sayın Cumhurbaşkanımız da 2002'de fetret devrini bitirdi. Biz ne tehditlere boyun eğdik. Şehzadeler şehrinden haykırıyorum: Devletin başına gelecek kim varsa, Manisa'ya gelip devlet terbiyesi alacak. Bir şehzadenin nasıl sultan olduğunu görecek.

"KILIÇDAROĞLU MUHTAR BİLE OLAMAZ"

12 yıldır AK Parti kadroları bu ülkeyi yönetiyor. İktidarımız başlamadan genel başkanımızı siyasi yasaklı hale getirmeye çalıştılar. siyasi yasaklı hale getirdikleri genel başkanımıza 'Muhtar bile olamaz' demişlerdi. Şimdi Cumhurbaşkanımız muhtarları ağırladı.

Kendi ikamet adresini bile bilmeyen Kılıçdaroğlu acaba muhtar olabilir mi? 2004'te 'Genç subaylar rahatsız' diye manşet attılar.

Cumhuriyet mitingleri düzenleyip fetret devrini getirmek istediler. Danıştay saldırısıyla kumpas kurmak istediler. Parti kapatma davası açtılar. Yetmedi gezi provokasyonunu sahaya sürdüler. O da başarılı olmayınca 17-25 Aralık paralel darbeyi uygulamak istediler.

ÇOCUKLARA SÜTÜN YANINDA ÜZÜM DAĞITILACAK

Geçen hafta Milli Eğitim Bakanıma sütlerin yanında Manisa'nın bu şifalı üzümlerini de dağıtın dedim. Pazartesi günü bakanlar kurulunda bu kararı çıkartıyorum. Yılda 60 bin ton üzümü çocuklarımıza dağıtacağız.