Başbakan Davutoğlu'ndan koalisyon açıklaması
ensonhaber.com

davutoğlu

Başbakan Davutoğlu, NTV'de Siyasi İşler Özel programında Oğuz Haksever'in yönetiminde Mustafa Karaalioğlu ve Murat Yetkin'in sorularını yanıtladı.

3 LİDERE GİDERKEN 3 AYRI GRUP KURDUK

"3 lidere giderken 3 ayrı grup kurduk. Arkadaşlar bunlarla ilgili raporlar hazırladı. Bütün partilerin beyannamelerini karşılaştırdık. Çalışmalarımız sonucunda görüşmelerde hiç yanılmadık.

İLK TURU BAŞARILI BULUYORUM

İlk temasları müzakere süreci olarak değildi, Süreç açısından olasılıklar belirginleşiyor. Partilerle yöntem konusunda anlaşmış durumdayız. İlk turu çok başarılı buluyorum. Hükümet ortaklığı sürecinde partilerle yöntem konusunda anlaşmış durumdayız. Ekiplerimiz bayram sonrası bir araya gelip detaya inecek.

Başbakan Davutoğlu: Seçim barajının düşürülmesinden yanayım VİDEO

CHP İLE DAHA İLERİ BİR AŞAMADAYIZ

CHP ile daha ileri bir aşamadayız. Çünkü yöntemi uygun gördü.Yöntemde anlaştığımız için CHP uygun gördü ve başlayabiliriz dedi.  Bu CHP'ye yakın HDP'den koptuk anlamına gelmez. MHP kapıyı kapattı başlıkları benim algımda doğru değil. Bahçeli ile gerekirse tekrar bir araya geleceğiz. Başbakan Davutoğlu'ndan koalisyon açıklaması

BAHÇELİ BİZE KAPIYI KAPATAN BİR ŞEY SÖYLEMEDİ

Bahçeli yeni bir şey söylemedi, aksine "Muhalefette kalmayı tercih ediyorum dedi. Arkadaşlarımızın temas etmesinde fayda var" dedi. Burada kapı kapama tavrı yok. Onun için her iki lidere de teşekkür ediyorum. Kılıçdaroğlu görevlendirmeler yaptı.

ONLARLA ARAYIŞ İÇİNDE OLMAYIZ

HDP'ye gelince; sayın Demirtaş ilk gün AK Parti ile işbirliği içinde olmayacağız dedi ilk gün. Biz de böyle dendiğinde illa ki onlarla arayış içinde olmayız.

SEÇİM BARAJININ DÜŞÜRÜLMESİNDEN YANAYIM

Muhtemek bir ortaklık görüşmesinde seçim barajının düşürülmesini teklif edeceğiz. Seçim barajının düşürülmesinden yanayım."