Başbakan Davutoğlu'nun ASKON konuşması
Ajanslar

Başbakan Ahmet Davutoğlu ASKON Divan Toplantısı'nda konuştu. Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarına  değinen Davutoğlu, iş adamlarına seslenerek şunları söyledi:

"DOĞU'YA YATIRIM YAPIN, KARDEŞLİĞİNİZİ PEKİŞTİRİN"

"Ticaret üzerinden kardeşliğinizi pekiştirin. Doğuya, güneydoğuya yatırım yapın, kardeşliğinizi pekiştirin. Orayı insansızlaştırmak istiyorlar. Ne kadar tüccarın oraları terk ettiğini biliyoruz. Orayı istikrarsızlaştırmak istiyorlar"

Başbakan Davutoğlu'nun ASKON konuşması

İşte Davutoğlu'nun konuşmalarından satır başları:

"ASKON üyeleri olarak sizler reel sektörü temsil ediyorsunuz. Yeni tedarik modellerini hayata geçireceğiz, yeter ki siz orta ve yüksek teknolojiye doğru kayınız. Yatırım ortamının iyileştirilmesi için her türlü önlemi alıyoruz. KOBİ'ler için 1,5 milyon lira olan kefaret limitini yükseltiyoruz. Gençlerimize proje karşılığı 50 bin TL vereceğimizi açıkladık.

SÖZ VERDİK Mİ GEREĞİNİ YAPARIZ

90'lı yılları hatırlayın. Bazıları iki anahtar vaadetmişti, herkes elindeki diğer anahtarı da kaybetmişti. Daha sonrasının düşünün siyasiler bir şey vaad etmeyi geçin, IMF'den para dilenir hale geldiler. Şimdi verdiği sözleri bir haftada yapan bir anlayış yerleşti. Bir haftada 10 hedef söyledik, 10 hedefi de hayata geçirdik. Söz verdik mi gereğini yaparız. Gençlerimize 100 bin liraya kadar faizsiz kredi için süreci başlatıyoruz.

BÜROKSİYİ AZALTACAK DÜZENLEMELER YAPACAĞIZ

İşadamlarının istediklerini süratle uygulamaya koyması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bürokrasiyi azaltacak düzenlemeler yapacağız. Gereksiz bürokrasi üreten sistemler azaltılacak. Teknik zorluk ve engeller azaltılacak. Şirketlerin kuruluş ve tasfiye işlemleri kolaylaştırılacak.

Başbakan Davutoğlu'nun ASKON konuşması

HUZURU BOZMAK İÇİN ÇABALIYORLAR

Terör örgütü aylardır vatandaşlarımızın huzurunu bozmak için çabalıyor. Vatandaşlarımızı evlerini terk etmek, öğrencilerimizin okullarına gitmemesi durumunda bırakıyor. Biz hükümet olarak, vatandaşlarımızı teröre teslim etmeyeceğiz. Türkiye devleti vatandaşlarımızın yanındadır. Terörden, şiddetten mağdur olan vatandaşlarımız zararı karşılayacak güçteyiz. Namertlerle verdiğimiz mücadelede hiçbir hendek tanımayacağız. Vatandaşlarımıza da şefkat elimizi uzatacağız. Onları namerde muhtaç etmeyiz. Biz hiçbir vatandaşımıza uzak değiliz, bu ülkede kimse sahipsiz değildir, bu ülke sahipsiz değildir. Mayın döşeyen, barikat kuran teröristler mutlaka kaybedecek. Mücadeleyi sürdüreceğiz.

ÖZYÖNETİM, SÖZYÖNETİM YOK, MİLLİ YÖNETİM VAR

Ulucami'den kıyamete kadar sadece ezan okunacak. Sultan Selim Han'dan aldığımız Kurşunlu Cami dahil, Diyarbakır'da zarar gören tüm ecdad mirası restore edilecek ve kıyamete kadar yaşayacak. Cizre'yi barikatlar, hendekler ve Suriye'deki şehir görüntülerine mahkum etmek isteyenlere söylüyorum, bedeli ne olursa olsun, Türkiye'nin her dağı, ovası, şehri, ilçesi, her mezrası temizlenene kadar bu hainlerden hesap soracağız. Kimlerden destek aldıklarını biliyoruz, bugünlerde nerelere gittiklerini izleyin. Nasıl bir ihanet içinde olduklarını bilin. Arkalarındakileri bilin. Çok tuzak kurdular ve halkın desteğini alacaklarını sandılar. Özyönetim, sözyönetim yok. Türkiye'de sadece ve sadece milli iradeye bağlı, milli yönetim var."