Başbakan Davutoğlu'nun grup toplantısı konuşması

davutoğlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, grup toplantısındaki konuşmasında Çözüm Süreci ve Reform Paketi'ne dair detaylar hakkında bilgi verdi.

HER BİRİ HZ.HÜSEYİN'DİR

Konuşmasında, Kobani bahanesiyle ortalığı karıştırmak için yapılan provokasyonlarda ölen çocuklardan bahseden Davutoğlu, "Amasyalı Hüseyin ile Diyarbakırlı Yasin şehit edildi, bu zalimler karşısında her biri Hz. Hüseyin'dir. Bu toprakları Kerbela'ya çevirmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz." dedi.

Davutoğlu'nun konuşmalarının satır başları;

"İç güvenlik paketini madde madde bakanlar kurulunda ele aldık. Bunlara da ilerleyen dakikalar da değineceğim. Biz şehirleri imar etmek için uğraşırken birileri şehirleri yakıp yıkmakla uğraşıyor. Biz etnik hiçbir ayrım yapmadan herkese kucak açıyoruz. Diğerleri şehirlerimizi bölmeye çalışıyor. Irak'ta şehirler bölünmeye başladıktan sonra ülke de bölündü. Türkiye'de tüm şehirler milletimizindir. Bu şehirler bize ecadadın yadigarıdır. Şehirlerimizi emniyet altına almak bizim görevimizdir.

AKİL İNSANLARLA 11 SAAT GÖRÜŞTÜK

Ülkemiz yükselen bir güç olacaksa bunun tek anahtarı eğitimdir. Kobani bahane edilerek yapılan vandalizmden sonra çözüm sürecindeki kararlılığımızı ortaya koyduk. Akil insanlarla 11 saat görüştük. Eleştirleri not ettim.

ÇÖZÜM SÜRECİ MİLLİDİR

Çözüm önerilerini önemle dinledim. Çözüm süreci millidir. Akil insanlar da millidir. Bir örneği de yoktur. Bu süreç bittiğinde Türkiye ayaklarındaki prangalarından kurtulacaktır. Çözüm sürecini konjonktüre göre başlatmadık, konjonktürel krizlerle de bitirmeyiz. Vandalizme karşı tahammül edemeyen bir CHP ve HDP var. Birlikte provokasyonlara çanak tuttular. Sokağa çıkın.

BU ZALİMLER KARŞISINDA HER BİRİ HZ. HÜSEYİN'DİR

Amasyalı Hüseyin ile Diyarbakırlı Yasin şehit edildi, bu zalimler karşısında her biri Hz. Hüseyin'dir. Bu toprakları Kerbela'ya çevirmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz.

Davutoğlu: Bonzai işi yapanlar terör muamelesi görecekler İZLE

REFORM PAKETİ'NİN DETAYLARI

Reform paketi, özgürlük güvenlik uyumu. İki taraflı denge değil, iç içe geçmiş uyum mantığıyla yaklaşıyoruz. Paket kapsamında yapılacak reformlar şu şekilde;

-Doğum, evlenme, boşanma işlemleri için Nüfus Müdürlüğü'ne gidilmeyecek. Soyadı değişikliği için dilekçe yeterli olacak.

-İkametgah belgesi e-Devlet'ten alınacak.

-Ehliyet ve pasaport, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alınmayacak. Nüfus Müdürlüğü'nden alınacak.

-İçişleri Bakanlığı yeniden yapılandırılacak.

-Jandarma ve sahil güvenlik komutanlıklarının atamaları, İçişleri Bakanlığı'na bağlanacak.

- İstihbari faaliyetleri TBMM'de 17 kişilik komisyon denetleyecek.

-Toplantı ve gösteri yapma hakkı engellenemez ama kamu düzeni kapsamında gerçekleşir.

-Şiddete dönüşen her türlü eylem suçtur. Molotof kokteyli bir saldırı aracıdır. İngiltere'de  molotof kokteyli patlama olmasa bile suçtur. ABD'nin bazı eyaletlerinde molotof bomba olarak görülür.

-Yüzünü kapatıp gösteri yapanlara izin verilmeyecek.

-Silahla gösteri yapmanın cezası 4 yıla kadar artacak.

-Polise 24 saat gözaltı yetkisi vereceğiz. Savcı bunu 48 saate uzatabilecek. Zanlı en geç 4 günde hakim karşısına çıkarılacak.

-Polise verilen yetkileri denetleyecek sivil bir komisyon kurulacak.

- Bonzai ve diğer uyuşturucu işi yapanların her biri terörist sayılacak. Uyuşturucu işi yapanlar terörist muamelesi görecek. Yeni düzenleme ile bonzai uyuşturucu olarak tanımlanacak.

- Engelli ve yaşlıların ifadesi evlerinde alınacak.

-İstanbul Tahkim Mahkemeleri kurulacak.

- Tüm bu düzenlemeler, TBMM'de AB uyum komisyonundan geçecek.