Başbakan Erdoğan Adana'da konuştu

Başbakan Erdoğan Adana'da konuştu

Mersin programı öncesinde Adana'ya gelen Başbakan Erdoğan'ın konuşma yapacağı otobüsün üzerinde: Başta Kültür Bakanı Ömer Çelik olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Adana milletvekilleri de yer aldı. Göstericiler Başbakan Erdoğan konuşmaya başlayınca 'Hepimiz Tayyip'in askerleriyiz, Adana burada çapulcular nerede. Dik dur eğilme Adana seninle' sloganları attı.

BAŞBAKANA KÜFREDECEK KADAR ALÇAKTIRLAR

Başbakan Erdoğan Gezi Parkı eylemleriyle ilgili sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Onlar yakarlar yıkarlar, çapulcunun tanımı budur zaten bunlar kamunun mallarını yakar yıkarlar, sivil vatandaşın dükkanlarını tarumar eder. Sivil vatandaşların mallarını da yakarlar yıkarlar. Onlar bu ülkenin başbakanına küfredecek kadar alçaktırlar. ' diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları...

BATI'DA NE VARSA DOĞU'DA O OLACAK DEDİK

Adana'nın saygıdeğer güzel insanları... Seyhan'dan Tufanbeyli'nden, Yumurtalık'tan Yüreğir'den kardeşlerim siz bizimle beraber yürüdüğünüz sürece milletin rotasında dimdik duran bir AK Parti vardır. Başbakanınız bu can bu tende olduğu müddetçe hiç bir şeyden Allah'ın izniyle yılmaz. Bizim bu dünyada sadece Rabbimize bir can borcumuz var. Kimseye değil. Biz bu milletin hizmetkarıyız dedik. Hizmetlerimizi 76 milyona verdik. Batı'da ne varsa Doğu'da o olacak dedik. Biz etnik milliyetçiliğe, bölgesel milliyetçiliğe ve dinsel milliyetçiliğe karşıyız dedik. Sizleri Allah için seviyoruz. Yaradılarını yaradandan ötürü seviyoruz.

SİZ DİK DURUN DİKLEŞMEYİN

Siz bize hangi rotayı çizdiyseniz o rotadan yürüdük, o rotadan yürümeye devam edeceğiz. Mersin'de açılışlar yapacağız. Ayın 20'sinde Akdeniz Olimpiyatları başlıyor. Sevgili gençler siz dik durun dikleşmeyin. Biz o birkaç çapulcunun yaptıklarını yapmayız. Onlar yakarlar yıkarlar, çapulcunun tanımı budur zaten bunlar kamunun mallarını yakar yıkarlar, sivil vatandaşın dükkanlarını tarumar eder. Sivil vatandaşların mallarını da yakarlar yıkarlar. Onlar bu ülkenin başbakanına küfredecek kadar alçaktırlar. Eğer inancınızdan korkmuyorsanız inancınızı yaşayın. Bu olayların çevrecilikle alakası yok. Hayatında Gezi Parkı'na gitmemiş insanlar orayla ilgili sözler söylüyor. Ben orada doğdum. Çevreyi tanımına uygun olarak yapacağız. Sizin birliğinize beraberliğinize teşekkür ediyorum. Biz iri olacağız beraber olacağız diri olacağız iri olacağız.

BUNLARA İLK DERSİ SANDIKTA VERİN

Benim sizden bir ricam var. Artık 7 ay var, 7 ay sonra yerel seçimler olacak bunlarla ilk dersi demokratik yollarla sandıkta vermenizi istiyorum. Dünyada yanlış yapanlara siz en güzel dersi sandıkta vereceksiniz. Türkiye'nin büyümesini hazmedemeyenler var.

Bu çevreciler Türkiye'de hiç bir yatırımı istemezler. Bu ülkede taş üstüne taş koymuşlukları yok. Bugüne kadar siz bu ülkede mensubu olduğunuz partiler kaç tane ağaç dikti. Bu kardeşiniz İstanbul'a Başkan olduğunda İstanbul çöldü. Dışarıdan ithal ağaç getirdim ve İstanbul'u ağaçlandıran bir belediye başkanıyım. Daha güzel bir Türkiye yaratıyoruz. Kapı kapı dolaşcağız. Hanım kardeşlerimden özel gayret istiyorum.

HATAY DA ÖLEN GENCİN İNTİKAMI ALINDI DİYORLAR

Ana muhalefetin bir milletvekili çıkıp benim polisime saldırıyor hakaret ediyor. Bu polis kimin polisi, bu polis Türk polisi, bu milletin polisi. İşte bir başkomiserimizi şehit ettiler ama ahlaki değerlerinden nasibini almamış olanlar tweet atıyorlar. Hatay'da ölen gencin intikamı alındı diyorlar. Kardeşlerim biz bunlara aldırmayacağız ama polisimizi de bunlara yedirmeyeceğiz. Bu milletin asayişi ve güvenliği için bu mücadele veriyorlar. Bu meydanları anarşistlere mi teröristlere mi bırakacaktık. Adana'da şehit olan başkomiserimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hamile olan eşi geride bir yavruyla kaldı. İnşallah sabırla onlar da geleceğe yürüyecekler.