Başbakan Erdoğan: Bizim de abilerimiz ablalarımız var

Başbakan Erdoğan: Bizim de abilerimiz ablalarımız var

Başbakan Erdoğan, "Ablalar icat oldu kapıları filan dolaşıyorlar. Pensilvanya'dan idare edilen ablalar ama bizim ablalarımız burada, bizim ablalarımız bu noktada inanıyorum ki, gereken çalışmayı yapmak suretiyle gereken dersi inşallah 30 Mart'ta verecekler. Bir de onların ağabeyleri varmış, bizim ağabeylerimiz de burada. İnşallah ağabeyler de bizimkiler evvel Allah Türkiye'de elele, omuz omuza... Biz Ankara'dan, onlar Pensilvanya'dan yönetiliyor fark bu. Bizim bir de gençlerimiz var evvel Allah gençlerimiz de bu yolda yağmur demediler" ifadelerini kullandı.

"BUNLAR BU İŞİ NE ZANNEDİYORLAR?"

Başbakan Erdoğan, "Bize çok komplolar kurdular. Ama hiç biri tutmadı" diyerek şunları kaydetti:

"CHP'nin, MHP'nin, Pensilvanya'nın, böyle üç kafadarın bir araya gelmesi burada sökmez. Bu üç kafadarlara karşı millet var. Milletin iradesini, hiç bir irade, haktan başka mağlup edemez. Bunu böyle bileceğiz. Hesap yapmışlar, diyorlar ki, '17 Aralık'ta bunları devirelim' olmadı, deviremediler. '25 Aralık'ta devirelim' dediler olmadı. Şimdi, '30 Mart'ta yüzde 35'in altına indirelim, Nisan'da da hükümeti kuralım' dediler. Bunlar bu işi ne zannediyorlar? Bunlar adeta, her halde tavla zarı atıyorlar. Biz siyaset yapıyoruz, siyaset. Biz milletle beraber yürüyoruz bu yolda. Biz eser siyaseti yapıyoruz. CHP, dedikodu siyaseti, iftira siyaseti yapıyor. MHP hakaret siyaseti yapıyor. Ziya Paşa'nın güzel bir sözü var; 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri'. Biz eserlerimizle anılıyoruz."

Erdoğan: Üç kafadarın bir araya gelmesi burada sökmez

"HALİÇ'E BOĞAZ'IN SUYUNU GETİRDİ"

Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu sen kime iftira ediyorsun. Önce sen aynaya bak aynaya Sizin geçmişiniz kirli. 2.5 milyar dolar borçla devraldık o zaman, 1,2 milyar dolar borçla devrettim ve İstanbul'a yaptığımız yatırımlar ortada" dedi.

Istıranca dağlarından su getirdiklerini belirten Erdoğan, "İstanbul'a, dağları deldik. Çünkü biz sevdalıyız. Sevdası olamayandan bir şey olmaz. Bize dağları deldirten Ferhat'ın Şirin'e kavuşturan o sevdadır. Şimdi aynını Kadir Topbaş kardeşim, belediye başkanı olarak , boğazın altından geçerek Ömerli'ye Terkos'u bağladı. Çünkü karşılıklı olarak su sıkıntısı çekildiği anda karşı tarafta su varsa bu tarafa suyu aktaralım. Denizin altından geçildi. Buna CHP'nin aklı erer mi? MHP'nin aklı erer mi? Ermez."

Erdoğan, Haliç'i çamurdan kurtardıklarına dikkat çekerek, "O zaman profesörler bizi, 'burayı toprakla doldurmamız lazım' diyorlardı. Ben Haliç'i nasıl kapatırım. Biz kalktık Haliç'in çamurunu taşıdık. Şimdi Alibeyköy'deki meşhur Vialand oraya yapıldı. Kadir Bey'de Büyükdere'den dağları deldi. Haliç'e Boğaz'ın suyunu getirdi. Şimdi Haliç'in suyu tertemiz."

Başbakan Erdoğan ayrıca çatıda duran vatandaşları uyararak, "Biz böyle kurban istemiyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan: Sizin geçmişiniz kirli

"POPÜLİZMİN DANİSKASI"

Taksim Metrosu'nu Yenikapı'ya kadar getirdiklerini ve Yenikapı metro geçiş köprüsünü yaptıklarını belirten Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:

"CHP'nin İstanbul'daki büyükşehir adayı çıkmış, 'bu İstanbul'un siluetinin bozuyor' demiş. Bir de, 'Ben gelirsem burayı yıkacağım' diyor. İnanın bu şekilde ortaya çıkmış kişiler popülizmin tamamen daniskasıdır. Zaten CHP'nin ruhunda yıkmak var. Nerede yıkmak varsa orada CHP var. Oradan da gidiyor Galata Köprüsü'ne, eline de bir olta veriyorlar, balık tutmaya başlıyor. Poz veriyor, artistlik yönleri baya iyidir. Senin o balık tuttuğun Haliç, balığı malığı olmayan bir Haliç'ti. Balık oraya bizim Haliç'e olan müdahalemizle geldi. Haliç şimdi temiz oldu."

Erdoğan, Büyükçekmece'ye metro yapılacağını belirterek, "Büyükçekmece merkeze kadar inşallah metro gelecek. Burada biyolojik artıma tesisi falan yoktu. Yani sizin kanalizasyonlarınızın suları arıtmadan denize gidiyordu. Şimdi biz temiz deniz istiyoruz, mavi bayraklı deniz istiyoruz. Şimdi burada biyolojik arıtma tesisi bitiyor, inşallah en kısa zamanda onunda açılışını yapacağız. Bunlar Büyükçekmece'de farklı belediye, büyükşehirde farklı belediye ile olmaz. Onun için 30 Mart bir değişim dönüşüm günü olmalıdır" dedi.

"ELİNE 3 TANE KOYUN VERİN, KAYBEDİP GELİR"

Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu sen SSK'nın Genel Müdürü'ydün. Neler çektirdin bize? Hastanelerin kapısında az mı kuyrukta beklettin bizi. Onlar kuyrukçu, onlar insanlara neler çektirirdi. Anacığım beni gönderirdi sabah erken saatte. Ben gider numara alırdım ve numarayla kuyrukta beklerdik. Ondan sonra anacığım hastaneye gelirdi. Orada bitmiyordu. İniyorsun hastanenin eczanesine, ilaçların yarısı var yarısı yok. Şimdi ilaçlarının tamamını gidip eczaneden alabiliyor musun? İşte biz buyum" şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca, "Şimdi utanmadan sıkılmadan çıkıyor meydanlar, 'ben şuyum, ben buyum'. Senden bir şey olmaz. İnanın bunun eline 3 tane koyun verin, kaybedip gelir" dedi.

Erdoğan meydanda bulunanlara, "Kapınızı çalanlara, partinizi kurunda öyle gelin deyin. Kişi sevdikleri ile beraber haşrolunacaktır. Siz varın Kılıçdaroğlu ile yolunuza devam edin, siz varın Bahçeli ile yolunuza devam edin. Ama biz Başbakanımızla beraberiz, biz Ak Partimizle beraberiz" dedi.