Başbakan Erdoğan Erzurum'da öğrencilerle buluştu - izle

Başbakan Erdoğan Erzurum'da öğrencilerle buluştu - izle

Toplantıda öğrencilere seslenen Erdoğan 1968 olaylarını hatırlatarak o dönemde kazananın silah tüccarları olduğunu söyledi. Öğrenci eylemlerini ve protestolarını değerlendiren Başbakan Erdoğan, 'Birileri bugün çıkıp o günleri nostalji olarak gösterebilir, ama biz öyle göremeyiz. Ancak bir çok genç bugün nefes alamıyor. Nice trajedilere şahit olduk. Biz morgtan arkadaşlarımızı aldık. Bunları tanıyor musunuz diyenlere evet tanıyoruz demek zorunda kaldık' şeklinde konuştu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları

Ömrümüz yettikçe gençlerle buluşmaya devam edeceğiz. Ülkemizin belki de en önemli meselesi terör meselesidir. Bu meseleyi gündemden çıkarmak için yoğun bir gayret içerisine girdik.

Terörle mücadele sadece güvenlik tedbirleriyle başarıya ulaşacak bir mücadele dğildir.

DEVLETİ DEĞİL İNSANI ÖN PLANA ALDIK

Demokratik standartları üst noktalara ulaştırmadığımız müddetçe terörü bitirmemiz söz konusu olamaz. Biz yola çıkarken önce insan dedik ve her şey Türkiye dedik. Devlet öncelikli bir siyaset değil insan öncelikli bir siyaset dedik.

Planlarımız dört ayak üzerine kuruldu; eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik. Ve adımlarımızı böyle attık. Gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek için büyük reformlar yaptık ve yatırımlar yaptık. Erzurum'daki yatırım bir kalem ve gençlere yönelik bir adım. Yaklaşık 650 trilyon yatırım yaptık. Bununla Erzurum'u bir cazibe merkezine çevirmek istiyoruz. Bu tesislerin bazıları ne Ankara'da ne de İstanbul'da yok.

MAHALLELERİ MERKEZE TAŞIDIK

Son bir ay içerisinde Bitlis, Kars, Ardahan'da da bu yatırımlar sürüyor. Doğu ve Güneydoğu'daki yatırımlarımızın bu illerdeki vatandaşlarımızın ufuklarını genişletti. Eğitimde 156 üniversitemizin olduğu, bütün kampüsler bittiği zaman buralardaki üniversite gençlerinin oradaki insanlarla karışması nasıl bir değişim yaratır biliyor musunuz? Biz kenar mahallelileri merkeze taşımak istedik. Bu benim belediye başkanıyken ki hayalimdi. Benim sıradan bir vatandaşım rahatlıkla gelip ailece yemeğini yiyebilmeli. Çünkü orada yemeğini yediği zaman dünyaya ve hayata daha farklı bakacaklar.

Erdoğan'ın Kanuni göndermesi - izle

BİRİLERİNİN KÜÇÜK GÖRMEYE ÇALIŞTIĞI ECDADIN TORUNLARIYIZ

Biz birilerinin küçük görmeye çalıştığı bir ecdadın torunlarıyız. 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.' diyen bir ecdadın torunuyuz. İşte bu da Kanuni.

Birileri kuru sıkı atıyor. Ama biz icraata bakıyoruz.

Sadece 8 senede 160 bin derslik bitirdik. Okullarımıza bir milyona yakın bilgisayar gönderdik. Fatih projesiyle kara tahtayı kaldırıyoruz ve akıllı tahta sürecine giriyoruz. 8 yıl önce Türkiye'de vakıf ve devlet üniversitelerinin sayısı 76 idi. Biz bunu yükselttik.

Üniversitede okuyan öğrencilerimiz için barınmanın önemli bir sorun olduğunu görüyorum. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun bütçesi 2002 yılında 494 milyon TL ide bu oran yüzde 594 arttırdık.

2002 yılında 451 bin kişiye burs verilmişti şimdi ise 1 milyona yaklaştık. Herkese burs ve kredi vereceğiz.

GENÇLERİ KORUMAK ANAYASAL GÖREVİMİZ

Anayasa'nın 58. maddesi bizi gençleri koruma konusunda önlem almaya yöneltiyor. Bizim derdimiz analar çocuklarının ölüm haberini şehadet haberini almasın. Biz istiyoruz ki çocuklarının cenazesini değil düğününü görsün. O tabloyu inşaa etmenin çabası içerisindeyiz. Bunu başarırız, yeter ki kendimize güvenelim. Millet olarak defalarca bunu yaptık. Bugün de arzuladığımız Türkiye'ye ulaşırız.

MİLLİYETÇİ GENÇ KENDİSİNİ SOSYALİST GENCİN YERİNE KOYSUN

Birlik ve Kardeşlik kavramlarına gölge etmek ne anlama gelebilir? Kendim için ne istiyorsam karşımdaki için de onu istiyorum. Biz her şeyden önce insanız. Dillerimiz, inançlarımız farklı olsa da birer insanız. Batıdaki doğuda yaşayanın doğudaki de batıdakinin yerine kendisini koysun. Bir milliyetçi genç kendisini solcunun sosyalist gencin yerine koysun. Sosyalist de kendisini milliyetçi gencin yerine koysun. Zengin vatandaş da kendini yoksulun yerine koysun. Benim inançlarım ve düşüncelerim hepsinden üstündür diyenler nasıl bir zalimliğin içerisine girdiklerini görememektedirler. Ben İstanbul'da zenginlik içerisinde yaşayabilirim. İstanbul'un da varoşları var. Orada oturduk mu? Gidip bir Roman'ın evinde oturduk mu? Bir Kürt kardeşimin bir zaza kardeşimin bir boşnak kardeşimin evinde oturduk mu? Bunu belediye başkanlığım zamanında da yaptım. Bize diyorlar ki sadaka dağıtıyor. Gençler devlet sadaka dağıtır mı? Devletin dağıttığı bir sadaka değil anayasanın sosyal devlet anlayışının bir gereğidir. Bugüne kadar bunlar yapılmadıysa biz yaptık diye suçlu mu olduk.Aynı şekilde 45 metre karelik evler yapıp köprü altında dışarda kalanlara da konut yapmak istiyoruz. Ve onlara iş verip düşük krediyle aylık 100 tl ile o evi onlara vereceğiz. Balık tutmayı öğreteceğiz.

DEVLET SADAKA DAĞITMAZ

Sadakada verileni sağ el sol elden görmez. Biz bu göreve gelirken süreçlerin kan gölüne dönüştüğü süreçlerden geldik. Üniversitelerin kitlesel olaylarla insanların birbirine kıydığına şahit olduk. İstanbul'da Konya'da bir tarafta olmasa da kaybedilen arkadaşlarımız oldu.

Erdoğan: Biz morgtan arkadaşlarımızı aldık - izle

MORGLARDA ARKADAŞLARIMIZI SEÇTİK

Birileri bugün çıkıp o günleri nostalji olarak gösterebilir, ama biz öyle göremeyiz. Ancak bir çok genç bugün nefes alamıyor. Nice trajedilere şahit olduk. Biz morgtan arkadaşlarımızı aldık. Bunları tanıyor musunuz diyenlere evet tanıyoruz demek zorunda kaldık.

Ama kazanan silah çeteleri oldu. Kaybedenler anneler, babalar oldu. Biz çok şükür silahlı mücadele içerine arkadaşlarımı sokmadım. Ama buna rağmen kaybettiğimiz arkadaşlarımız oldu. Şu anda bir kaç kişinin dışında fikrinden düşüncesinden ötürü yatan kimse yok.

2009 yılında İstanbul'da IMF ve Dünya Bankası toplantılarında 10 bin insan Türkiye'ye geldi. Orada yaptığım konuşmada dışarıdaki protestoları dinleyin dedim. Benim itirazım cam çerçeve indiren, otobüsleri taşlayan, ve içinde Serapların öldürüldüğü saldırılara olmuştur.

Bir hafta önce Beşiktaş meydanında istedikleri gösteriyi yaptılar. Bundan rahatsız oldular başka bir yol izlediler, yolu trafiğe kapattılar, polise saldırdılar ve istenmeyen görüntüler oluştu.

Ak Parti Türkiye'nin 73 milyonun partisidir. Diyalog süreçlerini ortadan kaldırmak kimsenin faydasına değildir.

EĞİTİME 34 MİLYAR TL BÜTÇE AYIRDIK EL İNSAF

Bazı siyasi partilerin öğrencileri kullandıklarını görüyoruz. Tutup 68'lerin sloganını atıp eğitime bütçe diye slogan atıyorlar ama 2002 yılına göre rekor oranda bütçe ayırdık. 2011 yılı için 34 milyar dolar bütçe ayırdık. El insaf..

18 yaşında seçme hakkı veriyorsun ama 30 yaşında seçilmeyi öngörüyordu. Ama biz 25'e kadar indirdik. Diğerleri bunları ne yapar bilmiyorum ama biz yapacağız. Benim Gençlik Kolları başkanım Antalya Keper Belediye Başkanı şu anda.

ŞEHİTLİKLERİ GEZİN

Ben sizlerin Sarıkamış'a gelmenizi, Mart ayında da Çanakkale'yi gezmenizi istiyorum. Oradaki şehitlerimizin isimlerini ve nereden geldiklerini göreceksiniz. Hicaz'dan tutun, Üsküp'e, Van'dan İzmir'den isimler var. Bunların ayaklarında doğru dürüst çarık yoktu. Evli olanlar, nişanlı olan, üniversiteli olanlar vardı.

Büyükdedem de Sarıkamış'ta şehit oldu. Türkiye haritasını ilçesini göreceksiniz. Şehitliklerde Türkiye'nin kardeşlik felsefesini yüreğinizde hissedeceksiniz.

Ne bulursanız okuyun. Mehmet Akif'i, Nazım Hikmet'i, Kemal Tahir'i, Necip Fazıl'ı okuyun. Onları tozlu raflara mahkum etmeyin.

FATİH'İN İSTANBUL'U FETHETTİĞİ YAŞTASIN ŞİİRİ

Son olarak Arif Nihat Asyalı'nın şiiriyle seslenmek istiyorum;

Sen de geçebilirsin yardan, anadan, serden...

Senin de destanını okuyalım ezberden...

Haberin yok gibidir taşıdığın değerden...

Elde sensin, dilde sen... Gönüldesin, baştasın:

Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın!