Başbakan Erdoğan Hatay konuşması

hatay

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısı ile Hatay'da vatandaşlara seslendi. Erdoğan'ın ilk sözleri Filistin, Irak ve Suriye'deki mağdur müslümanlara dua oldu. Erdoğan, 30 Mart'ta Hatay'da yüzde 40 destek aldıklarını ancak 11 ilçede seçimi kazandıklarını söyledi.

BİR SAĞLAM YUMURTA ETMEZLER

Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları;

Çatının adayı şimdi parti sayısını 9'a çıkardı. Ama Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta etmez. Bunların isimlerini saymıyorum. MHP ve BBP tabanının bunlardan büyük rahatsızlık duyacağını biliyorum.

ŞU MHP'NİN HALİNE BAKIN YA

MHP Genel Başkanı susuyor, saklanıyor. Ama biz susmayacağız. Getirdiler MHP yönetimine aday dayattılar. Toplumda hiç karlığı olmayan marjinal partilerle yol arkadaşlığı yapmak zorunda kaldılar. Şu MHP'nin halina bakın ya, Sosyalist İşçi Partisi'ni, Devrimci Halk Partisi'ni çatısının altına aldı.

TIPIŞ TIPIŞ DEĞİL İRADESİYLE GEREKEN DERSİ VERECEKLER

Benim MHP'li kardeşim tıpış tıpış değil kendi iradesi ile sandığa gidecek ve bunlara gereken dersi verecek. Bunlar değişim istemez, bunlar Türkiye'nin gelişmesini istemez. Bunlar reform, teknoloji istemez.

TUZAKLARLA ÖNÜMÜZÜ KESMEK İSTEDİLER

12 yıl boyunca bütün mücadelemiz Türkiye'nin büyümesi, demokrasi ve ekonomide yükseltmekti. Karşımıza çeteler, mafya çıktı onlara gereken cevabı verdik. Komplolar tuzaklarla önümüzü kesmek istediler onlara da gereken cevabı verdik. Reyhanlıda 53 kardeşimizin şehit edildiği alçakça bir saldırı yaptılar. Bu saldırıda dışardaki alçaklar kadar içimizdeki hainler de yer aldı.

BİZİM ORTADOĞU'DA TEK BİR TARAFIMIZ VAR

Hatay'ın içindeki farklı yaşam tarzındaki kardeşlerimizi karıştırarak olay çıkarmak istediler. Biz ortadoğudaki çatışmaların hiçbirinde taraf değiliz. Mezhepler arasında dinler arasında taraf tutmadık. Ama biz tarafız. Biz hakkın tarafındayız. Biz sadece adeletin tarafındayız. Barışın tarafındayız. Biz sadece hakkın sadece mazlumların yanındayız.

Ben mezhep adına bir katil savunulabilir mi, Hatay'a verilen hizmetlerde biz bir ayrıma gittik mi, burada şu mezhep bu mezhep dedik mi, Suriye'de CHP'nin yaptığı gibi değil, mazlum halkın yanında olduk. Suriye'de zalimlerin çekilmesini, halkın huzur bulmasını istiyoruz. İmkanlarımız dahilinde elimizden ne geliyorsa onu yapacağız.

SORUN ETMEYİN SİZLERE ENSAR OLMANIN ŞEREFİ YETER

Suriye savaşının büyük şehirler başta olmak üzere bazı kentlerde sıkıntılar doğurduğunu biliyorum. Dost zor günlerde belli olur. Yarın bizim başımıza böyle bir şey gelse ne olur. Biz dünyanın bir ucuna yardım için donanma göndermiş bir milletin torunlarıyız. Kardeşlik bu zor zamanlarda ortaya çıkıyor.

Suriye'deki zulüm ilelebet devam etmeyecek. Suriyeli misafirler muhakkak bir gün ülkelerine dönecek. Esed yanlıları ve CHP ise çeşitli şehirlerde provokasyonlar yapıyor. Yarın bize Ensar olmanın şerefi onlara yaptıkları şeylerin utancı kalacaktır.

İSRAİL GAZZE'YE ÖLÜM YAĞDIRIYOR

Bir başka acı da Filistinde, İsrail denilen terör devleti, bir yanda Gazze'yi vuruyor, diğer yanda dünyada huzuru dinamitliyor. Londra'da Paris'te halklar ayaklanıyor. New York'ta öyle. Avrupa'da çok büyük gösteriler yapılıyor. İstanbul mitingimiz bunun finali olacak. İstanbul Anadolu yakasında dev mitingimizi yapacağız. İsrail Gazze'ye ölüm yağdırıyor, bazı İsrailler de seyir terasına çıkıyor film izler gibi izliyor alkışlıyor.

KADIN ÖRGÜTLERİ NEDEN SUS PUS OLDULAR

İsrail'de bütün Filistinliler ölmeli diyen İsrailli kadın milletvekiline dünyadan tepki yok. Ey dünyadaki kadın hakları örgütleri, siz sadece sizin gibi düşünen olunca mı tepki göstereceksiniz. Yoksa Kılıçdaroğlu'ndan izin mi alamadınız. Yazıklar olsun...

İsrail'i zaman zaman Hitler'le kıyaslayınca rahatsız oluyarlar. Sizin yaptığınızın Hitlerin yaptığından ne farkı var. "Müslüman bir hamile kadını öldürmekten çekinmeyin" diyor. Bu alçaklık neyle izah edilebilir. İçerde İsrail'e tek laf söyleyemeyenler AK Parti'yi eleştirip kayıplara karışıyor.

İPİNİ ELİNDE TUTAN İÇİN BİR ŞEY DİYEMEZ

Tarihleri boyunca dik durmayanlar bugün de eğilip bükülüyorlar. Pensilvanya'daki şahıs, Gazze için taziye yayınlıyor ama İsrail için tek bir söz yok. Ama ipini elinde tutan için elbette bir şey diyemez. Filistinli, Gazzeli, Iraklı kardeşlerimize çok dua edeceğiz.

10 AĞUSTOS HERHANGİ BİR TARİH DEĞİL

Hatay'a 12 yılda 11 katrilyon yatırım yaptık. Hatay Organize Sanayi'ye Zeytincilik sanayi bölgesi kuruyoruz. Zeytincilik Enstitüsü kuruyoruz. Hatay'ı önümüzdeki dönemde yapılacak yatırımlarla çok daha parlak daha iyi bir noktalara getiriyoruz.

Milletin seçtiği bir cumhurbaşkanı başbakan ve kabine el ele vereceğiz. Türkiye'yi Allah'ın izniyle uçuracağız. Bu sevda o makamda da devam edecek. Dev projeleri tek tek hayata geçireceğiz. 10 Ağustos herhangi bir tarih değil. Millet kendi başkanını seçiyor.

YENİ TÜRKİYE'NİN KURULUŞU İÇİN SANDIĞA GİDN

Siz makus talihi değiştireceksiniz. Allah bize yeter, millet bize yeter. Gönülleri fethedeceğiz. Sizler yola çıktığımızdan bu güne bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. İnanıyorum ki yine yalnız bırakmayacaksınız. 10 Ağustos'ta ne yapın yapın sandıklara gidin. Bu bizim için çok önemli. Çocuklarımıza torunlarımıza anlatacağımız birşey olsun. Halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanında benim oyum var deyin. Yeni Türkiye'nin kuruluşu için mutlaka sandığa gidin.