Başbakan Erdoğan İzmir'de - izle

Başbakan Erdoğan İzmir'de - izle

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İl Kongresi'nin yapılacağı 12 bin kişilik Halkapınar Kapalı Spor Salonu'na saat 15.20 sıralarında geldi.

ÖZEL KAHVERENGİ CEKET

Erdoğan, İzmir İl Kongresi'ne İzmir'e özel kahverengi ceketi ile geldi. Keçi kılından yapılmış 'şelşepik' adını taşıyan ceketin özelliği sıcak havalarda serin tutması, soğuk havalarda da sıcak tutması. Erdoğan, ceketinin içine her zamankinin aksine düz değil ekose gömlek giymişti.

ERDOĞAN'DAN DEMİREL'E KEFENLİ YANIT

AK PARTİ KONGRESİ'NDE BİR İLK

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni almak için özel çaba sarf eden AK Parti, İzmir İl Kongresi'nde bir ilke imza attı. İlk kez bir kongrede Başbakan'dan önce bir bakan kürsüye çıkarak salona seslendi. Gelecek yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddia edilen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptığı konuşmada yatırımları anlattı..

'PKK VE BDP'YE HADDİNİ BİLDİRMEK İNANMIŞ İNSANLARIN GÖREVİ'

Başbakan Erdoğan terör örgütü PKK'nın ve BDP'nin bölge halkını korkuttuğunu, sindirdiğini belirterek, ''Bunlara haddini bildirmek özgürlüğe inanmış insanların, demokrasiye inanmış insanların görevidir diye düşünüyorum'' dedi.

MUHALEFETE SERT TEPKİ

Erdoğan, ''Bugün CHP de MHP de BDP de temsil ettikleri kitleleri korkutarak onlara sanal tehditler göstererek, siyaseti istismar üzerinden yürüterek en fazla değişimi ertelerler, başka bir şey yapamazlar. Değişime direnmek, değişimi geciktirir ama değişimi engelleyemez. Bizim değişimden anladığımız ileri demokrasidir'' dedi.

ÖZGÜRLÜK, KARDEŞLİK MESAJI

Erdoğan, kimsenin kimseye yaşam tarzı dayatmamasını, ideoloji enjekte etmeye kalkmamasını istediklerini belirterek, ''Kimse kendi varlığı için başkasının yokluğunu temenni etmesin. Kendi yaşam tarzı için başkasınınkini bir tehdit, bir problem olarak lanse etmesin. Bu ülkede 75 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her türlü farklılığıyla özgürce, insanca, kardeşçe yaşayacaktır'' diyerek özgürlük mesajı verdi..

2002'deki yüzde 17 oy oranın son seçimlerde yüzde 37'ye taşındığını belirten Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle..

AK Parti İzmir'de ön yargıları tek tek ortadan kaldırıyor. Korkunun istismarıyla götürülen siyaseti boşa çıkarıyor. Millete efendilik değil hizmetkarlık siyasetinin meyvelerini topluyor.

İzmirliler, biz korkutma, gerilim siyaseti üreten bir parti değiliz.Korkular üreterek, önyargıları kaşıyarak siyaset yapan bir parti değiliz. Biz sadece hizmet siyaseti yapıyoruz

Gündemi belirlenen bir ülke olmayacağız, gündem belirleyen ülke olacağız dedik. Şu anda Türkiye gündem belirliyor.

Biz proje, hizmet üretirken önüne illerin oy çizelgesini alan partilerden değiliz. Türkiye'yi farklı renklere boyayan partilerden değiliz. Biz milletin partisiyiz.

AK Parti ayrımcılık yapmadığı için Türkiye'nin bütün bölgelerinden oy alıyor. 81 ilin 78'inde milletvekili çıkardık. Bu parti 780 bin km2'nin partisidir.

ERDOĞAN: BİZ KEFENLE YOLA ÇIKTIK - TIKLA İZLE

Sayın Demirel ne diyor, '28 Şubat'ı sorgulayanlar, birileri de gelir onları sorgular'. Yazık, yazık... Bu ülkede bir şeyler oluyor, 'Bu ülkede artık yapanın yanına kar kalmayacak' diyor millet. Şu anda sizler bu tür tehditlerle, atılan adımları ve onların sahiplerini ürkütemezsiniz. Biz hep söyledik, kefenimizle yola çıktık ve kefenimizle yol almaya devam ediyoruz..

Darbelerden medet uman, darbelerden rant devşirmeye çalışan siyasetçilerin umutları bugün artık kırılmıştır. Darbelerden çıkar devşirmek isteyen ekonomi çevrelerinin hevesleri artık kursaklarında kalmıştır. Darbe paranoyası üzerinden korku salmak isteyenlerin de artık beklentileri kursaklarında kalmıştır. Bugün milli iradeye sahip çıkan, milli iradeyi namusu, şerefi onuru bilen bir iktidar iş başında. Bugün milli iradeye kol kanat gelen, milli iradeyi kanıyla canıyla savunan bir millet var..

İZMİR'İ DÜNYA KENTİ HALİNE GETİRİYORUZ

1 yıl önce İzmir'de 35 büyük ulaştırma projesini açıklamıştık, biz söz verip unutan partilerden değiliz. İzmir'i 2023 yılına hazırlayan projelerle bir dünya kenti haline getiriyoruz. İzmir'i sanayi, ticaret ve turizm kenti yapıyoruz. İzmir'de herkesin dertlerine çare bulacak süreci 12 Haziran'dan sonra başlattık.

KILIÇDAROĞLU, GEL SENİ İSTANBUL METROSUNDA GEZDİRELİM

Ana muhalefet partisinin genel başkanı 'AK Partili belediyelerde metro duydunuz mu?' diyor. Tabi şaşırdım ben de. Niye doğru konuşmuyorsun. İzmir'i örnek veriyorsun. İzmir'de hafif raylı sistem var. Bunu da başaramadınız. Bizden yardım istediniz. Biz de Ulaştırma Bakanlığımız sayesinde bu yapılıyor. Metro görmek istiyorsan Kılıçdaroğlu gel de seni İstanbul metrosunda gezdirelim. Biz metro sistemiyle İstanbul'un altını tünellerle birbirine bağladık.

Doğru konuş. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bir tanesinde zatı şahaneleriyle birlikte açılış da yaptık. Ulaştırma Bakanı da vardı. Unuttunuz mu yahu? Binali bey bir randevu al da kendisine İzmirle ilgili bir brifing ver.