Başbakan Erdoğan NTV canlı yayınındaydı

Başbakan Erdoğan NTV canlı yayınındaydı

Fethullah Gülen'i ve Cemaat'i eleştiren Başbakan Erdoğan, "O evlerde kalıpta yanımıza gelen kızlar bize diyor ki; gece yarısı bizlere beddua seansı yaptırıyorlar. AK Parti mitingine gidenleri takip edip ailelerine çok çirkin telefonlar açıyorlarmış. 15 sene yanında yer alan ismi dinlemiş. Bu nasıl hoacalık. Dinimiz ahlaki olmayan davranışı kabul edilemez. Cebrail'in partisine hayır, CHP'nin partisine evet. Böyle bir şey olabilir mi ya? 30 Mart inşallah hayıırlı olur." dedi.

Erdoğan: 15 sene yanında yer alan ismi dinlemiş

İŞTE BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Suriye ile ilişkilerimize baktığımızda geçmişte çok çok iyiydi. Maalesef Tunus'taki olaylardan sonra Suriye'de de oalylar başladı. Biz kendilerini uyardık. Rejim değişikliği yapın dedik. Gereken desteği verelim dedik. Son toplantıda her şeyi konuştuk, ama biz bugünkü gibi bir Esed'i beklemiyorduk. Her gün telefon diplomasisi yaptık, en sonunda Ahmet Bey'i gönderdim. Ama hiç bir şekilde bizi dinlemedi. Bir Ramazan akşamıydı, camileri filan bombaladı. Ben hemen akşam aradım, ne olur şu insanları Cuma akşamı öldürmeyin ne olur dedim. Bunu benim adamlarım yapmıyor dedi. Hala kendi adamı olduğunu kabul etmiyordu.

Biz tabiki yardımlarımızı devam ettireceğiz. Bu tabi hala insanları öldürmeye devam ediyor. Biz zaten angajman kurallarımızı açıklamıştık. Bizim hava sahamızı ihlal eden uçaklara karşı önlemlerimizi alırız. Bundan sonraki süreçte de bunları yapmak zorundayız.

Aranan TIR'lar Bayır Bucak Türkmenlerine yardım götürüyordu. Burada da muahlefet başkalarının avukatı oldu, kendi ülkesinin yanında yer almadı. Süleyman Şaş Türbesi'ne karşı bir hamle olursa gereken yapılacaktır. O topraklar bizim topraklarımızdır. Türkiye'ye yapılan bir saldırıdır oraya yapılacak bir saldırı.

NİĞDE'DEKİ SALDIRI

Niğde'deki hain saldırı ile ilgili bir takım bilgiler edinilmiştir. İstihabrat teşkilatlarımız gerekeni yapacaktır.

DİYANET'İN AÇIKLAMASI

Bu seçimlerde özellikle karşımıza çıkan bir Pensilvanya gibi bir şey var. Özellikle Cumhurbaşkanı, bakanlar dinleniyorsa burada öncelikle dinimize aykırı. Bunlar özellikle din kisvesi altında bunu yapıyorlar. Diyanet İşleri Başkanımız da bunu değerlendirerek dinimize ve örfüme aykırı demiştir. Bu duyarlılığı hep birlikte göstermemiz lazım.

Himmet adı altında para topluyorlar. Bunların makbuzu filan yok nereye gittiği belli değil. 17 Aralık ile 25 Aralık operasyonlarını şerde zaman zaman hayır vardır şeklinde yorumluyorum.

TWITTER KONUSU

Burada çok açık net bir şey söyleyeceğim. 10 milyon tablet bilgisayar dağıtacağız. Bu hükümet böyle bir hükümet. Bizim derdimiz Twitter'ın kendisi değil. Bizim derdimiz, Twitter'da ülkemin huzurunu kötü niyetle bozanlara, art niyetlere karaşı. Şimdi bıçağı katilin eline veriseniz adamı öldürür. Neşteri doktorun eline verirseniz hayat kurtarır. Bir takım yazarlar AK Parti itibar kaybetti diye yazıyor. Yok öyle bir şey. Prestij kaybettiğimiz yok. Ben alanlara bakarım. Türkiye'den Twitter'da 2 hesapla ilgili talep var. Benim ülkemi karıştıranlara karşı hukuk tanımazlığın ne? Bu hesaplar maalesef kapatılmıyor. Bu işi çözsünler biz de bu işi bitirelim. Twitter dediğiniz ne bir şirket. Bu işin arkasında aslında Youtube var. Bu işi düzelttiniz düzelttiniz yoksa tavrımız kesin.

Başbakan Erdoğan: Bizim derdimiz Twitter'ın kendisi değil

"BENİM TWITTER'LA UĞRAŞACAK VAKTİM YOK"

Sayın Cumhurbaşkanımız böyle bir paylaşım yapmış olabilir. Tweet atmış olabilir. Ama benim bu tür şeyler ile ilgili uğraşacak zamanım yok. Twitter tepkilerine ise; Kusura bakmasınlar AB önce diğer ülkelere uygulanalara baksınlar. Bu bizim iç meselemiz. Bizdeki iletişim özgürlüğü birçok ülkede yok. Özel hayatın ihlali söz konusu. ABD'de bir merkez dinlendi ayağa kalktılar. Biz de niye böyle yapıyorlar.

"İRADE HIRSIZLARI 30 MART'TA YANITINI ALACAK"

17 ve 25 Aralık ve diğer iddialar 30 Mart seçimleri ile masaya yatıralacak, bu bir istiklal mücadelesidir. Arkadaşlarımız çalışmalarını yürütüyorlar ama yargı şu anda işini yapıyor. Seçimden sonra bir takım adımlar atılacak. İrade hırsızlığı yapanlar 30 Mart'ta yanıtını alacak.

"PAZAR GÜNÜ İSTANBUL TARİH YAZDI"

Kılıçdaroğlu, dürüst değil, doğru konuşmuyor. Bahçeli'nin de kazandığı bir seçim yok. İnşallah yine birinci parti olacağız. Biz lafla, palavra ile değil icraatla varız. Millet bizi takdir ediyor. Pazar günü İstanbul tarih yazdı. 2 milyonu aşkın bir insanla tarih yazdık.

"YEREL SEÇİMLERDEN ÇIKTI GENEL SEÇİME DÖNDÜ"

İstanbul, İzmir ve Anakra'da adaylarımız başa oynuyorlar yine. İzmir'de yaptığımız miting muhteşemdi. Adaylarımızın başarılı olacağına inanıyorum. Bu seçimin başka bir özelliği var. Yerel seçimden çıktı genel seçime dönüştü. İşte bu ahlaki olamayan olaylar bu havayı değiştirdi. Pazar akşamki sonuçları tüm dünya konuşacak.

Erdoğan: Yerel seçimden çıktı genel seçime dönüştü

"DİĞERLERİNE BAKIYORUM HEP LAF HEP HAREKET"

Türkiye yıllar yılı bir mantıkla bir siyasi akılla başbaşa kaldı. Biz tabi burada Gazi Mustafa Kemal'in muasır medeniyetler hedefine ulaşmak için yola çıktık. Biz İstanbul'u CHP'den aldık biliyorsunuz. O zaman ne haldeydi. Şimdi yaptıklarımız ortada. Su sorunu çözdük. Ankara'da da su sıkıntısını çzödük. İstanbul'da çöpten enerji üretiyoruz. Fakat İzmir'de su sorunu çözülmedi. Biz halletik.

Susuzluğun olduğu dönem, çöp dağlarının olduğu dönem, sorunların çözülmediği dönem eski Türkiye'dir. Biz bu sorunları tek tek çözdük.Biz 9 ilden 72 ile çıkarttık doğalgazı. Yeni Türkiye budur. YHT diyoruz. Eski Türkiye'de biliyorsunuz çuf çuf çuf giden trenler vardı. Yeni Türkiye'de Marmaray var. Onunda bira zgüneyinden tüp geçiş yapıyoruz. O da seneye bitiyor. 3. Köprü'yü de yapıyoruz. Ortasından tren geçecek. Diğer partileri takip ediyorum. Onların başkanları lider olamadı zaten genel müdür diyorum ben. Bakıyorum genel seçim değil bu yerel seçim proje açıklayın yok. Şimdi bakıyorum Kadir Bey'e Unkapı'nında çılgın proje açıkladı. Köprüyü kaldırarak Haliç'in altından tüp geçiş yapmak. Ama diğerlerine bakıyorum hep laf hep hakaret.

"BUGÜN AYIN 25'İ BİR ŞEY OLDU MU?"

Biz 12 yıldır hiçbir şeyden taviz vermedik. Biz bu şekilde buraya geldik. Bunlar 25 Mart diye diye bu istikrarı zedelemeye çalıştılar. Oluşan güveni sarsmak istediler. Yatıyorlar kalkıyorlar kaos oluşturmaya çalışıyorlar. Biz şuan G20 üyesi olduk. Bunu durduk yere yapmadılar. İşte rakamlar ortada. Ülke ekonomisi bakın nereden nereye geldi. Utanamdan diyor ki para kaçıyor. Nereye kaçıyor, para Türkiye'ye giriyor. Burası insanı ürküten bir ülke olsa bu kadar yatırım olmaz. Fakat onlar ne yaparlarsa yapsın biz işimizi biliyoruz. Bakın bugün ayın 25'i bir şey oldu mu? Yarın ayın 26'sı. Başaramayacaklar. Türkiye güçlü.

"PANSİLVANYA'YA GÜVENDİĞİ İÇİN İLERİ GİDİYOR"

Şimdi bakıyorsunuz ana muhalefetin başındaki zat her türlü hakareti yapıyor, ailemize varacak şekilde. Bana bir iftirası var. Nedir? İsviçre bankalarında 13 ayrı gizli hesabı var diye ben de dedim ki varsa ispatın delilin açıkla. Olmayan bir şey söylenir mi? Pensilvanya'ya çok güvendiği için şimdi daha da çok ileri gidiyor. Eğer dürüstsen namusluysan açıkla hadi. Aynı şeyi Kayseri Belediye Başkanıma yaptı. Ne oldu tüm Kayseri'ye sucuk ısmarladı.